Veste bună pentru ploieşteni! După o perioadă tulbure, în care s-a discutat intens despre riscul ca locuitorii oraşului să rămână fără apă caldă de la 1 mai, Primăria a anunţat, astăzi, că a ajuns la un acord cu operatorul sistemului de termoficare pentru prelungirea contractului. Anunţul a fost făcut de primarul Adrian Dobre, după o ultimă rundă de negocieri purtată astăzi cu reprezentanţii Veolia Energie. Noul contract va aduce şi o majorare de tarif, însă edilul promite că va exista şi o subvenţie de la bugetul local, astfel încât ploieştenii să plătească acelaşi preţ de acum pentru gigacalorie.

Noul tarif convenit va fi de 237 de lei fără TVA, cu condiţia ca preţul reglementat al gazelor să nu mai crească prea curând, a anunţat primarul Ploieştiului. Este, de altfel, aceeaşi sumă care fusese aprobată de Consiliul Local în ianuarie, când a fost votată o majorare care, însă, n-a mai apucat să intre în vigoare, în aşteptarea aprobării bugetului local. Practic, la un calcul rapid, cu tot cu TVA, noul tarif va sări de puţin de 282 lei pe gigacalorie, cu aproximativ 60 de lei mai mult decât până acum.

"Dragi ploieşteni, mi-am respectat angajamentul pe care mi l-am luat faţă de dumneavoastră de a negocia la sânge, un preț corect pentru tariful la apa caldă şi căldură! Astfel, am ajuns la un acord de prelungire a contractului cu Veolia la un preţ de 237 de lei (+TVA), în condiţiile în care, vă reamintesc, solicitarea era de 404 lei (340 de lei + TVA). Nu rămâne nimeni fără apă caldă sau căldură aşa cum alarmist anunţau unii. Am reuşit această negociere în ciuda opoziţiei unora. Vă asigur de faptul că nu vor creşte costurile cu apa caldă şi căldura în sistemul centralizat din Ploieşti. Înţelegerea de astăzi este valabilă atât timp cât Guvernul şi majoritatea parlamentară a PSD – ALDE nu modifică reglementarile privind tariful gazului pentru consmul casnic sau pentru producerea energiei termice în sistem centralizat", a fost mesajul transmis astăzi de Adrian Dobre.

Joomla SEF URLs by Artio