Primăria Ploieşti se mai împrumută o dată la bănci pentru a avea bani de investiţii. Consiliul Local a aprobat contractarea unui împrumut bancar, în valoare totală de 140,7 milioane de lei, necesar pentru 11 obiective de investiţii, în condiţiile în care bugetul local pe 2019 nu are fonduri pentru modernizare.

Contractarea acestui credit bancar a fost aprobată joi de Consiliul Local, la propunerea primarului Adrian Dobre. Acesta solicita de mai bine de jumătate de an un împrumut de aproape 190 de milioane, însă în cele din urmă a făcut o prioritizare a proiectelor şi ajunsese la o sumă de 68,6. Lăsat intenţionat la finalul şedinţei, proiectul de hotărâre a fost aprobat de consilieri, însă numai după ce reprezentanţii coaliţiei majoritare au mai inserat câteva obiective de investiţii finanţabile din credit, care, evident, au dus suma finală de la 68,6 până la 140,7 milioane de lei.

În varianta iniţială, pe listă erau opt proiecte. Se solicitau fonduri pentru construirea unui centru de radioterapie oncologică, acesta având o sumă prevăzută de circa 10 milioane de lei, modernizarea reţelelor de canalizare, cu 22 de milioane, prelungirea străzii Laboratorului, pe lângă fabrica de ţigări, până la intrarea în Gheorghe Grigore Cantacuzino, proiect estimat la aproape 4,5 milioane de lei, asfaltări în cartierul Râfov, pe străzile Târgului, Intrarea Lanului, Trenului, Izlazului, Uzinei, Traian Săvulescu şi Pieţii, pentru care se solicită 4,6 milioane, consolidarea unui imobil cu risc seismic deţinut de municipalitate pe strada Mihai Bravu nr. 13, cu 924.000 de lei, reamenajarea a 26 de locuri de joacă, pentru puţin peste 10 milioane, construirea de locuinţe sociale în cartierul bereasca, pentru 8,4 milioane, şi lucrări pentru obţinerea autorizaţiei ISU la mai multe unităţi de învăţământ din Ploieşti, cu o solicitare de aproape 7,4 milioane de lei.

Suplimentar, în timpul şedinţei Consiliului Local, viceprimarul Cristian Ganea, reprezentant al PSD, a solicitat includerea pe listă a unui proiect de asfaltare a mai multor străzi din cartierul Mitică Apostol, cu o valoare estimată la 45 de milioane de lei cu tot cu TVA, în timp ce viceprimarul ALDE George Pană a propus trageri de aproape 23,7 milioane de lei din credit pentru construirea noii pieţe agroalimentare din spatele Halelor Centrale şi 1,2 milioane pentru realizarea documentaţiei tehnice pentru viitorul spital municipal.

Consensul din administraţia ploieşteană nu va ajunge, însă, să dea prea curând roade. Autorităţile recunosc că, până şi în cea mai optimistă variantă, Primăria nu are şanse să facă trageri din viitorul credit mai devreme de 2020.

Joomla SEF URLs by Artio