casa alba palatul administrativIntenţia autorităţilor ploieştene de a se muta din Palatul Administrativ într-un sediu propriu prinde contur. În şedinţa de luni a forului legislativ local, consilierii municipali au aprobat un proiect de hotărâre privind stabilirea noului sediu al Primăriei.

Cumva previzibil pentru mulţi, vorbim despre fosta clădire Petrom, aşa-zisul "borcan" situat în centrul Ploieştiului, vizavi de Catedrala Sfântul Ioan. Imobilul a fost donat de către compania petrolieră, iniţial cu destinaţia de spital pentru copii, apoi pentru activităţi culturale şi sociale, pentru ca, acum câteva luni, primarul Dobre să anunţe că a obţinut acordul donatorilor pentru lărgirea sferei de servicii permise, astfel încât să fie posibilă mutarea întregii instituţii şi a structurilor subordonate. Primii paşi au început în decembrie 2017, când primarul Ploieştiului spunea că angajaţii de la compartimentul informatic fac verificări cu privire la reţelele de comunicaţii necesare în noul sediu.

Hotărârea adoptată luni de Consiliul Local vizează stabilirea sediului Primăriei Ploieşti în această clădire situată în Piaţa Eroilor la numărul 1A şi aprobă, implicit, începerea demersurilor pentru mutare şi, ulterior, a celor de comunicare a noii adrese de corespondenţă către toate instituţiile publice interesate.

În noul sediu se va muta Primăria Ploieşti, alături de aproape toate structurile subordonate. Există şi câteva excepţii, urmând ca Serviciul de Finanţe, spre exemplu, sau cel de Evidenţă a Populaţiei, să rămână în spaţiile actuale, special create pentru a asigura fluxurile necesare acestor instituţii. Vestea vine în condiţiile în care, în prezent, Primăria activează în Palatul Administrativ, clădire deţinută de Consiliul Judeţean, iar multe dintre direcţiile subordonate au diverse spaţii răspândite prin centrul municipiului.

Joomla SEF URLs by Artio