Controversata rectificare de buget aprobată vineri de Consiliul Local Ploieşti include o alocare de 171.000 de lei, echivalentul a aproape 35.000 de euro, pentru crearea unui loc de odihnă şi reabilitarea unui loc de joacă, pe Aleea Şcolii din cartierul Malu Roşu. Citind studiul de fezabilitate aprobat în toamna lui 2017pentru acest obiectiv, observăm că municipalitatea se angajează să plătească echivalentul unui apartament cu două camere în zonă pentru amenajarea de alei, un foişor, câteva bănci şi pergole şi repararea unor obiecte de joacă.

 

Studiul de fezabilitate, aprobat prin Hotărârea 423 din 31 octonbrie 2017, prevede, în cazul locului de ordihnă, amenajarea unui pavilion mare din lemn, care să adăpostească mese de şah şi bănci, amplasarea unor pergole, montarea de borduri şi amenajarea de alei, aducerea de bănci şi coşuri de gunoi, nivelarea terenului liber, plantarea de gazon, completarea gardului viu existent şi aducerea de plante ornamentale noi.

În documentaţia tehnică se mai specifică faptul că locul de joacă există deja, amenajat în 2011, este în stare relativ bună, însă unele dintre obiecte au nevoie de lucrări de întreţinere şi reparaţii, în timp ce pe jos e nevoie de aşternerea unei suprafeţe moderne antitraumă, în condiţiile în care acum e pietriş, care, din cauza înclinării terenului, s-a scurs în zona cea mai joasă. Pe lângă suprafaţa antitraumă, proiectul mai prevede montarea de borduri şi amenajarea aleilor perimetrale, repararea şi vopsirea echipamentelor existente. Totodată, se menţionează că terenul pe care se propune realizarea locului de odihnă este în prezent neamenajat, având doar un gard viu perimetral şi câţiva arbori tineri şi funcţionând iniţial ca spaţiu pentru plimbarea câinilor, fără să găsim în documentaţia tehnică vreo informaţie cu privire la suprafaţa totală de teren aferentă acestei investiţii de 171.000 de lei.

Joomla SEF URLs by Artio