Consiliul Local Ploieşti a aprobat, vineri, contractarea unui împrumut bancar, în valoare de aproximativ 32 de milioane de lei, pentru plata contribuţiei proprii pe care Primăria estimează că o va avea la o serie de proiecte europene propuse recent.

Forul legislativ a aprobat astăzi un proiect de hotărâre, stabilind ca suma împrumutată să fie de 32 de milioane de lei, echivalentul a aproape 7 milioane de euro, după ce iniţial solicitarea fusese pentru 28,6 milioane. Totodată, prin această decizie se anulează o hotărâre CL de luna trecută, care viza contractarea unui credit de 27,5 milioane de lei, tot pentru cofinanţarea proiectelor europene. Faţă de obiectivele de investiţii de luna trecută, în noul proiect adoptat acum apar doar mici modificări, urmând ca sumele cele mai mari să meargă către reabilitarea termică a unor blocuri de locuit, realizarea unei noi şosele între Gara de Sud şi Gara de Vest, lărgirea ieşirii de la Podul Înalt şi realizarea terminalului multimodal de lângă Spitalul Judeţean de Urgenţă.

Conform hotărârii adoptate astăzi, creditul care va fi contractat de Primăria Ploieşti va avea o perioadă de returnare de 13 ani, din care primii trei de graţie, în care nu se vor achita rate din credit, ci numai dobânzi şi comisioane.

Joomla SEF URLs by Artio