tiruri podul inalt ploiestiPrimăria Ploieşti solicită să primească în concesiune pasajul de cale ferată din zona Podul Înalt, care trece peste strada Ghoerghe Grigore Cantacuzino, dar şi o porţiune din terenul aferent acesteul element de infrastructură. Autorităţile au explicat că această măsură este necesară pentru realizarea unui proiect european propus de mai multă vreme de administraţia ploieşteană, vizând modernizarea ieşirii din municipiu înspre Târgovişte.

Primul pas oficial a fost făcut miercuri, când Consiliul Local Ploieşti a fost convocat în şedinţă extraordinară şi a aprobat un proiect de hotărâre în acest sens, după mai multe parlamentări vizând necesitatea preluării în administrare a acestor bunuri. Primarul Adrian Dobre a explicat că dobândirea acestui pod, fie şi în varianta de subconcesiune de la CFR, este obligatorie pentru implementarea respectivului proiect european, în condiţiile în care UE a impus că este obligatoriu pentru primirea finanţării ca toate terenurile şi bunurile vizate de lucrări să fie deţinute de beneficiar.

În prezent, pasajul e deţinut de Ministerul Transporturilor şi dat în concesiune la CFR, iar proiectul de hotărâre votat miercuri de forul legislativ ploieştean vizează solicitarea ca aceste două entităţi să îl transmită către Primărie. Dacă se dă acordul, va urma o nouă hotărâre a Consiliului Local, pentru preluarea oficială a pasajului de cale ferată, după care pot continua demersurile pentru implementarea proiectului european.

Acest proiect propune modernizarea ieşirii din Ploieşti spre Târgovişte, prin lărgirea la patru benzi a străzii Cantacuzino, care în prezent în zona în care trece pe sub pasajul CF se îngustează la două benzi. Tot de o extindere va beneficia, dacă proiectul va primi finanţare UE, şi podul din zona Darius Motors, un alt punct în care treficul e "strangulat", trecându-se de la două benzi pe sensul de mers la una singură.

Reamintim că ieșirea din Ploiești spre Târgoviște traversează o importantă zonă industrială, unde lucrează zeci de mii de angajați în cadrul unor companii cu investiții de miliarde de euro. Vorbim despre Ploiesti West Park care însumează peste 60 de companii multinaționale și Parcul Industrial Ploiești.

Joomla SEF URLs by Artio