Primăria Ploieşti vrea sistem de monitorizare video la... ghene

Written by Anca Visan Category: Administraţie Created: Tuesday, 04 July 2017 12:36

Guvernul a decis să amâne până la 1 ianuarie 2019 aplicarea taxei de mediu plătită pentru deşeurile ajunse la rampele de gunoi, ceea ce înseamnă că tarifele de salubritate din Ploieşti şi alte 35 de localităţi din Prahova, proaspăt majorate, vor reveni la valorile anterioare. Nu toate veştile sunt bune, autorităţile locale anunţând că tocmai le-a fost majorată ţinta pentru colectarea selectivă, care a ajuns de la 15 la 25%. Pentru că, anul trecut, Primăria Ploieşti nu şi-a atins nici măcar cota de 15%, instituţia a fost amendată, iar pe viitor, ca să nu mai primească sancţiuni, autorităţile vor să regândească întregul sistem de salubritate.

 

Planul, pe scurt, merge pe două direcţii, pe de o parte încurajarea populaţiei să arunce gunoiul selectiv şi, pe de altă parte, oprirea furturilor de PET-uri, sticle sau cartoane din zona platformelor gospodăreşti. Pentru asta, municipalitatea anunţă că vrea să achiziţioneze un sistem de monitorizare video, pentru toate ghenele din oraş.

Noul sistem ar urma să fie racordat la dispeceratul de la Poliţia Locală, intenţia conducerii Primăriei fiind să facă investiţii masive în domeniul supravegherii, astfel încât din acest dispecerat să fie urmărite şi imaginile de la unităţile de învăţământ, după modernizarea sistemului, dar şi cele de la camerele amplasate în principalele intersecţii din Ploieşti.

„Va trebui să ne pregătim pentru ceea ce înseamnă colectarea selectivă. Vrem să începem un proiect de monitorizare a rampelor pe care le avem răspândite prin Ploieşti. Va fi o procedură de licitaţie. Va fi un proiect general de monitorizare video, dar vom începe cu aceste zone care prezintă un risc foarte mare din punct de vedere al ordinii publice şi produc cheltuieli, pentru că noi suntem «beneficiarii» plăţii unor penalităţi”, a afirmat Adrian Dobre, primarul Ploieştiului, în contextul unei discuţii despre salubritatea din municipiu şi amânarea plăţii taxei de mediu.

În 2016, Primăria Ploieşti a înregistrat un grad de colectare selectivă a deşeurilor sub 8%, în condiţiile în care ţinta impusă de autorităţile centrale a fost de 15%, rezultatele foarte slabe fiind puse de primar pe seama cazurilor de efracţie. Pentru neîndeplinirea obligaţiei de colectare selectivă în 2016, Primăria Ploieşti a primit o penalitate de 1,2 milioane de lei din partea Fondului de Mediu.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.