Autorităţile ploieştene pregătesc un proiect pentru amplasarea de staţii de încărcare a maşinilor electrice în cinci parcări din municipiu, intenţia fiind de a solicita o finanţare nerambursabilă de la Administraţia Fondului de Mediu.

 

Pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Consiliului Local Ploieşti e propus un proiect de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici aferenţi proiectului de amenajare a noilor staţii de încărcare. Potrivit studiului de fezabilitate, investiţia totală se ridică la aproape 3 milioane de lei, urmând ca Primăria să aibă o contribuţie proprie de 350.000 de lei, reprezentând cheltuielile neeligibile şi o cotă de cofinanţare de aproximativ 10% din cele eligibile.

Primăria Ploieşti propune amplasarea de staţii de încărcare pentru vehiculele electrice în parcarea supraetajată de pe strada Cuza Vodă şi parcările situate lângă sediul administraţiei locale, lângă Teatrul "Toma Caragiu", la Parcul Municipal Vest şi la Sala Sporturilor "Olimpia".

Proiectul apare după ce, săptămâna trecută, Consiliul Judeţean Prahova a pus în funcţiune o staţie de încărcare pentru maşini electrice, în parcarea de lângă Palatul Administrativ.

Joomla SEF URLs by Artio