Primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a organizat joi o conferinţă de presă în care a criticat în termeni duri activitatea operatorului de salubritate, Rosal Grup, dar şi a reprezentanţilor Regiei Autonome de Servicii Publice şi Poliţiei Locale, pe care-i acuză că au trecut cu vederea foarte multe abateri. Edilul spune că există mii de sesizări din partea ploieştenilor, sosite în ultimele luni, cu privire la murdăria din oraş. Pe lângă un "val" de amenzi început aseară şi care va continua, primarul Dobre promite şi o campanie de strângere de semnături, care să ducă la rezilierea contractului pentru ridicarea gunoaielor, semnat între Rosal şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară "Parteneriat pentru Managementul Deşeurilor".

Declaraţiile făcute astăzi de primar vin în condiţiile în care operatorul are mai multe contracte pentru municipiul Ploieşti, cel prin ADI vizând ridicarea, transportul şi depozitarea deşeurilor, plus un altul, de data asta direct cu Primăria, pentru curăţenia căilor publice. Adrian Dobre se plânge că la ambele categorii de servicii sunt probleme şi aminteşte că, în cazul ridicării gunoaielor, a cerut de mai multe săptămâni rezilierea acordului. În speranţa că va convinge colegii din ADI, unde Ploieştiul are un vot dintr-un total de 36, să rupă contractul, Adrian Dobre a anunţat astăzi că va lansa un campanie de sondare a opiniei ploieştenilor, pe care o va pregăti în următoarele trei zile: "Este un fel de sondaj pentru a vedea opinia ploieştenilor faţă de ceea ce vedem cu toţii în oraş. Pârghiile pe care Primăria le are sunt foarte restrânse. Sperăm ca în acest fel să îi convingem pe cei din ADI de necesitatea rezilierii contractului".

În deschiderea conferinţei de presă, Adrian Dobre a afirmat că miercuri seară a convocat un comandament, cu reprezentanţi de la Regia Autonomă de Servicii Publice şi Poliţia Locală, după care echipajele au pornit prin oraş, în verificarea operatorului de salubritate, acţiunea încheindu-se cu câte 21 de amenzi per instituţie, totalizând aproximativ 90.000 de lei. "Solicit RASP şi Poliţiei Locale să aibă în continuare aceeaşi atitudine pe care au avut-o aseară şi consider că a fost singura dată de la semnarea contractului când au avut o atitudine corectă. Nu mă voi opri decât în situaţia în care serviciul de salubritate va fi unul de calitate. S-a ajuns la un nivel la care singura soluţie este rezilierea contractului", a mai declarat primarul Ploieştiului, care a afirmat că a expus situaţia în mai multe rânduri în faţa reprezentanţilor Rosal, însă "de la o şedinţă la alta lucrurile s-au degradat tot mai mult".

Joomla SEF URLs by Artio