Ploieştiul ar putea să primească fonduri europene consistente pentru modernizarea învechitului sistem de termoficare, într-un scenariu optimist, avansat de autorităţile locale în contextul în care municipiile selectate iniţial pentru investiţii de acest gen nu au consumat banii puşi la dispoziţie. Primarul Dobre şi-a programat astăzi o întrevedere cu oficialii din Ministerul Fondurilor Europene, pe tema schimbării ghidului de finanţare.

Discuţia porneşte de la ideea că, până acum, în puţine din cele şapte municipii selectate iniţial au început proiectele de modernizare. Pentru ca România să nu piardă fondurile puse la dispoziţie prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, autorităţile neincluse pe lista iniţială propun lansarea unei noi sesiuni de depunere şi redistribuirea banilor neconsumaţi. "Aşteptăm în cadrul POIM un ghid nou cu privire la reţelele de termoficare, pentru localităţile care nu au fost prinse în prima sesiune. Pentru că sunt mai multe localităţi în impas, sunt două variante, fie banii se dau către alte axe, fie se face o nouă depunere de proiecte şi se redistribuie sumele", a declarat Adrian Dobre înainte de plecarea spre Capitală.

"În primul ghid au fost eligibile la finanţare investiţiile în reţelele primare şi în cele secundare. Condiţia e să obţii un anumit nivel de eficienţă, care în cazul Ploieştiului s-ar putea obţine numai pentru cea primară. Oricum aici era cea mai mare nevoie de investiţii", a mai precizat primarul municipiului Ploieşti.

Joomla SEF URLs by Artio