parcare ploiestiPrimarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a anunţat că proiectul privind închirierea locurilor din parcările condominiale rămâne o prioritate pentru administraţia locală, precizând că urmează să lanseze o dezbatere publică pe această temă. Edilul a dezvăluit că a început consultările cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari din municipiu şi, totodată, că Servicii de Gospodărire Urbană, societatea care se ocupă deja de parcările cu plată din oraş, este exclusă din calcul, intenţia fiind ca Primăria să administreze direct locurile disponibile în zonele de blocuri.

 

În linii mari, proiectul propune posibilitatea ca ploieştenii să îşi rezerve, contra unei taxe anuale cel mai probabil, locurile de parcare din vecinătatea locuinţelor. În prima sa formulă, un proiect de acest gen fusese lansat în dezbatere publică încă din administraţia Bădescu, însă a fost abandonat. La momentul respectiv, intenţia era ca întreaga procedură să se deruleze prin SGU, societate a administraţiei ploieştene care între timp a fost scoasă din ecuaţie, probabil pe fondul nemulţumirilor mai vechi anunţate de primar cu privire la modul în care a gestionat în ultimii ani parcările cu plată concentrate în centru şi în alte zone aglomerate.

„Sunt într-o campanie în care vreau să văd care este opinia asociaţiilor de proprietari cu privire la implementarea proiectului de parcări rezidenţiale sau condominiale. Toată lumea îşi doreşte lucrul acesta, chiar dacă discutăm de o taxă modică. Încercăm să evităm lucrurile care nu pot fi reglementate şi care pot genera conflicte. Lumea doreşte ca administrarea acestor parcări să fie făcută de de municipiu. Este absolut necesar să fie o dezbatere. Un cuvânt important de spus îl va avea şi Consiliul Local. Benefic ar fi ca municipiul să se ocupe de acest lucru“, a declarat Adrian Dobre.

Joomla SEF URLs by Artio