lucrari scoliRectificare de buget, aprobată vineri de Consiliul Local Ploieşti. Măsurile luate de autorităţile ploieştene permit deblocarea activităţii la SGU, CSM şi TCE, ameninţate de adâncirea problemelor financiare, continuarea unor investiţii la Parcul Bucov, dar şi executarea unor lucrări în unităţile de învăţământ. La finalul primei săptămâni a anului şcolar, autorităţile locale tocmai au aprobat şi bugetat noi lucrări care să aibă loc în grădiniţe, şcoli şi licee.

Deşi, în teorie, vara este cel mai bun moment pentru astfel de intervenţii, cât elevii sunt în vacanţă, la Ploieşti sunt probleme de care nu s-a ţinut cont în momentul în care s-a făcut lista iniţială de lucrări. Unele dintre acestea sunt extrem de grave, reclamă viceprimarul Cristian Ganea, care în timpul şedinţei Consiliului Local a reclamat că la un liceu din municipiu acoperişul este grav avariat, iar apa se inflitrează şi ajunge să iasă prin prizele electrice. Înainte de intrarea în şedinţa forului legislativ, viceprimarul mai precizase că, pe lângă lucrările bugetate acum, mai sunt şi alte intervenţii solicitate de directorii de şcoli şi care vor primi finanţare în următoarele săptămâni sau anul viitor: "Am participat la o întâlnire cu directorii unităţilor de învăţământ din Ploieşti, în care le-am mulţumit pentru eforturile depuse pentru deschiderea anului şcolar. Am dorit, cu această ocazie, să mai ştiu din problemele pe care le au, învăţământul şi sănătatea copiilor fiind pe primul loc din punctul meu de vedere. La Colegiul «Virgil Madgearu» sala de sport existentă este degradată şi este nevoie de una nouă, pe care o vom construi din bugetul propriu sau cu sprijinul Companiei Naţionale de Investiţii. La Şcoala «Mihai Eminescu» sunt probleme la acoperişul sălii de sport, plouă în sală şi vestiare, iar grădiniţele 4 şi 28 şi Şcoala «Rareş Vodă» vor beneficia de centrale termice noi în cel mult o lună. La colegiile «Mihai Viteazul», pe aripa nordică, şi «Ion Luca Caragiale» va trebui să alocăm un buget, în 2019, pentru a face intervenţii la acoperişuri, tot din cauza unor probleme cu infiltraţiile. La «Caragiale» mai rămâne şi problema terenului pierdut în instanţă, am cerut ca membrii comisiei de negociere să îşi intensifice activitatea. De asemenea, la Liceul «1 Mai» se vor face lucrări de reparaţie a gardului, la Şcoala «Sfântul Vasile» va fi reparată faţada, la Grădiniţa 24 va fi reparat acoperişul, iar la Şcoala «Coşbuc» se vor face de asemenea lucrări pe o porţiune din acoperiş, toate acestea urmând să primească finanţare odată cu rectificarea bugetului local".

În aceeaşi şedinţă, Consiliul Local Ploieşti a modificat şi bugetul TCE, alocând 2,2 milioane de lei pentru subvenţionarea gratuităţii de care beneficiază anumite categorii de călători, bugetul SGU, care de asemenea primeşte fonduri consistente, bugetul Clubului Sportiv Municipal, suplimentat cu un milion de lei pentru plata unor cheltuieli de funcţionare, şi bugetul Administraţiei Parcului Memorial "Constantin Stere", care primeşte 1,56 milioane de lei pentru continuarea unor investiţii.

Joomla SEF URLs by Artio