Prognoză sumbră pentru SC Hale și Piețe. Problemele s-ar putea agrava până la sfârșitul anului

Category: Administraţie Created: Friday, 09 June 2017 11:16

Luarea unor măsuri de redresare la Hale și Piețe este imperativă, în contextul în care situația societății, aflată deja departe de linia de plutire, s-ar putea agrava în următoarele luni, odată cu pierderea unor venituri importante din chirii.

Un nou semnal de alarmă a fost tras chiar de primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, care a arătat că, până la sfârșitul anului, Hale și Piețe ar putea rămâne fără sume considerabile, din chiria pe care o încasa, de la Judecătoria Ploiești și Tribunalul Prahova, pentru spațiul ocupat de cele două instanțe în fosta clădire Petrom de lângă BCR. la aceasta se adaugă și creșterea semnificativă a numărului de angajați, în contextul în care și așa Oborul a fost dat în administrarea unei alte firme. „Hale şi Pieţe trebuie să-şi facă o strategie de venituri viitoare foarte clară pentru că o sursă importantă de venit va dispărea. Sunt elemente care trebuie luate în considerare de managementul celor de la Hale şi Pieţe, şi numericul, personalul care se află acolo, comparativ cu anii trecuţi, în condiţiile în care administrarea Oborului a fost externalizată şi nu au apărut multe alte lucruri pe care trebuie să le gestioneze Hale şi Pieţe. Cred că nu exagerez când spun că personalul a crescut în ultimii 3-4 ani de zile cu vreo 20%. Pentru o societate care prestează în general servicii, creşterea într-o asemenea măsură a personalului înseamnă o creştere substanţială a anvelopei salariale şi o presiune foarte mare pe buget", a spus Dobre, arătând că, "dacă aceste lucruri nu sunt bine clarificate de către managementul de acolo, riscurile sunt foarte mari în ceea ce priveşte modul în care activitatea economică".
Declarațiile vin în contextul în care în spațiul public au apărut deja informații potrivit cărora zeci de posturi de la Hale și Piețe vor fi desființate și numeroși angajați vor fi disponibilizați, în următoarea perioadă (VEZI DETALII).
Cât despre Dobre, subiectul privind situația acestei societăți a mai fost abordat de edil, în ultima vreme, primarul atrăgând atenția că așteaptă din parte conducerii urgent un plan de redresare în care nu ar vrea să vadă majorări ale chiriilor percepute de la comercianți, care să se reflecte apoi în prețurile produselor vândute ploieștenilor.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.