Autoritățile din Azuga și reprezentanții ADR Sud Muntenia au semnat, zilele trecute, contractul de finanțare pentru proiectul „Îmbunătățirea calității vieții populației în oraș Azuga, județ Prahova – lot 1”. Acesta asigură fonduri pentru modernizarea mai multor străzi din stațiunea prahoveană, dar și pentru construirea de locuințe social.

 

Primăria Orașului Azuga a atras, prin proiectul amintit, finanțare nerambursabilă din Programul Operațional Regional 2014-2020 (Regio), în cadrul Axei prioritare 13 – „Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii”, Prioritatea de investiții 9b - „Oferirea de sprijin pentru revitalizarea fizică, economică și socială a comunităților defavorizate din regiunile urbane și rurale”, Obiectivul specific 13.1 - „Îmbunătățirea calității vieții populației în orașele mici şi mijlocii din România”, a anunțat ADR Sud Muntenia. Bugetul estimat al proiectului este de 18.212.962,14 de lei, sumă din care administrația locală și-a propus să construiască trei blocuri de locuințe sociale, pentru asigurarea  necesarului de spațiu locativ, și să realizeze lucrări de modernizare pentru 11 străzi, în vederea amenajării de trasee pietonale. Proiectul mai include efectuarea unor marcaje și instalarea sistemelor de semaforizare. "Implementarea acestor măsuri va contribui la îmbunătățirea activității economice din Azuga, a sectorului cultural-educativ, precum și a turismului și serviciilor, generându-se pe această cale o creștere a nivelului de trai atât pentru cei 4.440 de locuitori din orașul Azuga, cât și pentru cei din zonele rurale învecinate deservite", au explicat reprezentanții SDR Sud Muntenia.

Termenul de finalizare este 30 noiembrie 2022. Din valoarea totală a proiectului, o sumă de peste 14,6 milioane de lei este alocată din Fondul European de Dezvoltare Regională, contribuția din bugetul de stat depășește 2,2 milioane de lei, iar cofinanțarea eligibilă a beneficiarului este de peste 344.000 de lei.

Joomla SEF URLs by Artio