Odată cu majorarea, fie ea şi una relativ mică, a salariului minim pe economie, autorităţile ploieştene sunt nevoite să actualizeze grilele de salarizare şi coeficienţii calculaţi la nivelul Primăriei. Propunerea, care urmează să fie dezbătută zilele viitoare de Consiliul Local, este de menţinere a salariilor la nivelul de până acum.

 

Potrivit unui proiect de hotărâre publicat recent pe pagina de internet a Primăriei Ploieşti, salariile acordate în instituţie începând din această lună vor fi menţinute la nivelul din decembrie 2020, cu o excepţie. În mod evident, angajaţii care erau încadraţi cu salariul minim vor beneficia de o creştere, până la 2.300 de lei brut pe lună, odată cu majorarea minimului pe economie. Recalcularea, în cazul lor, se va aplica începând din 13 ianuarie.

În această situaţie sunt debutanţii încadraţi ca personal contractual, pe posturi de îngrijitori, referenţi, arhivari, dactilografi, secretare, şoferi sau muncitori. Nu sunt foarte multe persoane în această situaţie, pentru că salariile cresc odată cu vechimea.

Proiectul de hotărâre e propus pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Local Ploieşti, convocată joi, pe 28 ianuarie.

Joomla SEF URLs by Artio