Consiliul Judeţean Prahova a semnat luni contractele de finanţare de la Uniunea Europeană pentru două proiecte care vizează modernizarea unor drumuri care leagă judeţul de Dâmboviţa şi Ialomiţa. Pentru cele patru şosele, valoarea proiectelor se ridică la 220 de milioane de lei.

Proiectele erau pregătite de câţiva ani de autorităţile din Prahova, iar Bogdan Toader, preşedintele Consiliului Judeţean, a explicat că ele erau incluse printre priorităţile regiunii Sud-Muntenia în domeniul infrastructurii rutiere, asigurând practic o conexiune mai rapidă pe ruta Dâmboviţa-Prahova-Ialomiţa. Contractele de finanţare au fost semnate luni de către autorităţile prahovene, iar din partea Ministerului Dezvoltării a participat la semnare ministrul Vasile Suciu, însoţit de un secretar de stat.

Primul dintre cele două proiecte vizează modernizarea DJ 720, de la Floreşti, trecând prin Filipeştii de Pădure şi până la limita cu judeţul Ialomiţa. Pentru acest tronson de aproape 15 kilometri, CJ doreşte asfaltarea drumului, extinderea platformei, amenajarea unor piste de biciclete şi realizarea sistemului de iluminat public. Valoarea totală a proiectului se ridică la 66,4 milioane de lei, din care peste 64 de milioane ar putea să vină de la Uniunea Europeană.

Pe acelaşi subiect: 

De cealaltă parte, DJ 102 K, DJ 102D şi DJ 100C trec prin Mizil, Urlaţi, Baba Ana, Ceptura, Ciorani, Fântânele, Fulga, Sălciile, Vadu Săpat şi Tomşani, asigurând în cele din urmă ieşirea din Prahova spre Ialomiţa. Lucrările propuse în cadrul acestui proiect sunt similare celui de la DJ 720, contractul vizând o lungime totală de 46 de kilometri a tronsoanelor propuse pentru modernizare, la un cost estimat de puţin peste 153 de milioane de lei.

Joomla SEF URLs by Artio