Primăria Ploieşti vrea să construiască, din fonduri europene, cinci grădiniţe noi. Pentru primele patru, proiectele urmează să fie depuse în următoarele zile, a anunţat astăzi primarul Adrian Dobre, care a precizat că municipalitatea va depune cereri de finanţare şi pentru modernizarea a două licee tehnologice.

Noile grădiniţe vor fi construite de la zero, în zone în care existăm o cerere mare din partea ploieştenilor, iar oferta actuală nu este tocmai bogată. Pentru realizarea lor, autorităţile ar putea să primească de la Uniunea Europeană aproximativ patru milioane de euro, a anunţat astăzi Adrian Dobre, primarul municipiului Ploieşti, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii presei locale.

Noile obiective sunt propuse pe aleea Strunga din cartierul 9 Mai, lângă Şcoala "Bassarabescu", pe strada Trestioarei din cartierul Mitică Apostol, pe strada Poştei, aproape de centrul oraşului, şi în zona Bariera Bucureşti, în imediata vecinătate a Liceului "1 Mai".

Autorităţile ploieştene mai cer fonduri europene şi pentru modernizarea şi dotarea liceelor tehnologice "1 Mai" şi "Sf. Andrei", proiecte evaluate, în total, tot undeva la 4 milioane de euro.

Anunţul făcut astăzi de primarul Adrian Dobre vine în contextul în care, în ultimele luni, au existat mai multe discuţii la nivelul instituţiei despre realizarea acestor obiective, dar şi despre construirea unei a cincea grădiniţe, în zona de nord. Detalii găsiţi AICI!

Joomla SEF URLs by Artio