Începute de Hale şi Pieţe, preluate de Primărie, apoi date înapoi în sarcina societăţii, planurile pentru demolarea actualului platou din spatele Halelor Centrale din Ploieşti şi construirea unei noi pieţe agro-alimentare ar putea să îşi schimbe din nou "paternitatea". Într-o conferinţă susţinută astăzi, primarul municipiului, Adrian Dobre, a declarat că ia în calcul ca acest proiect să fie derulat direct de instituţia publică, fără a mai implica societatea subordonată, argumentând că ar exista, pe viitor, şanse mai mari pentru o expropriere prin această metodă.

În declaraţia făcută, primarul Ploieştiului s-a legat de faptul că, în prezent, în incinta platoului există mai multe magazine care nu sunt deţinute nici de municipalitate, nici de Hale şi Pieţe, ci sunt construcţii proprietate privată, iar unul dintre aceşti proprietari nu vrea nici în ruptul capului să cedeze construcţia. Acest blocaj, mutat în instanţa de judecată, ţine pe loc demolarea pieţei centrale, cu toate că Inspectoratul de Stat în Construcţii a constatat nereguli structurale şi a recomandat de foarte multă vreme demolarea. Discutând despre proiectele de modernizare pe care Primăria Ploieşti le-ar putea susţine în următorii ani, cel mai probabil cu fonduri obţinute dintr-un credit bancar, Adrian Dobre spune că ia în calcul şi preluarea înapoi a proiectului noului platou central, argumentând că o aşteptată modificare legislativă i-ar permite Primăriei să facă mai uşor exproprierile necesare.

Declaraţia de astăzi vine după ce, spre finalul anului trecut, proiectul de demolare şi reconstruire a pieţei centrale era mutat de la Primăria Ploieşti la SC Hale şi Pieţe, la pachet cu decizia de transmiterea unei sume de bani către societate. La momentul respectiv, însă, măsura a fost văzută mai degrabă ca un artificiu economic, pentru diminuarea eventualului excedent bugetar al Primăriei, care ar fi avut repercusiuni asupra bugetului din acest an. Totuşi, suma n-a mai fost virată, ea a fost modificată în acest an, întâi majorată, apoi, recent, diminuată semnificativ, dar tot nu s-a plătit, Hale şi Pieţe a rămas cu un proiect pe care momentan nu poate să-l ducă la capăt, Primăria cu excedentul şi o problemă de imagine, iar subiectul pare să fi generat şi numeroase ambiţii la nivelul Consiliui Local Ploieşti.

Joomla SEF URLs by Artio