Pentru a doua oară în acest an, mijloacele de transport în comun nu au mai circulat, miercuri după-amiază. Blocajul s-a creat după ce proiectul de pe ordinea de zi a Consiliului Local, privind subvenția acordată de Primărie către TCE, nu a primit aviz de legalitate nici în al treisprezecelea ceas.

 

Sindicaliștii au încercat, astfel, să exercite presiune asupra consilierilor și secretarului Primăriei, care nu pusese viza de legalitate, așa că în jurul orei 16.20 au oprit lucrul. Față în față cu nemulțumirea călătorilor, unii șoferi au fost nevoiți să-și continue cursele, dar vreme de mai bine de o oră prin Ploiești nu a circulat aproape niciun vehicul al TCE.
Avizul de legalitate nu a venit nici după pauza în care secretarul a primit răgaz să găsească o formulă pe care să o considere legală, așa că problema s-a reportat vineri, când aleșii trebuie să se întâlnească din nou pentru discutarea acestui proiect. Documentul stabilește "acordarea de subvenţie către S.C. Transport Călători Express S.A. Ploieşti pentru anul 2016, aferentă serviciului de transport public local de persoane în Municipiul Ploiești, determinată de respectarea de către societate a obligației tarifare, în sumă de 15.094.804,8 lei, din care TVA 2.515.800,8 lei, calculată conform Notei de fundamentare a S.C. TCE SA, anexă la prezenta hotărâre". Suma ar urma să fie plătită de la bugetul local, în baza Contractul de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de persoane în Municipiul Ploieşti cu nr. PMP 018579/04.11.2013, care precizează că Municipiul „va supune aprobării Consiliului Local al Municipiului Ploieşti acoperirea diferenţei dintre costurile înregistrate de Operator şi veniturile efectiv încasate pentru transportul de persoane, precum şi pentru asigurarea suportabilităţii costurilor de către utilizatori, susţinerea şi încurajarea dezvoltării serviciului, cu respectarea legislaţiei fiscale în vigoare". Prin acordarea subvenției mai sus enunțate se va evita blocarea prestării serviciului de transport public în comun în municipiul Ploiești, se arată în expunerea de motive.

PE ACEEAȘI TEMĂ:

Angajaţii TCE Ploieşti anunţă plângeri penale şi o nouă grevă

Şedinţă de urgenţă la Primăria Ploieşti, după ce TCE a depus o plângere prealabilă

MAJORĂRI salariale pentru toţi angajaţii TCE Ploieşti


Proiectul a primit aviz negativ de la Direcția Juridică a Primăriei, iar cu o zi înainte de ședință și de la secretarul municipiului.
Greva spontană de miercuri după-amiază este al doilea protest de acest fel declanșat în ultima jumătate de an, la Ploiești. S-a mai întâmplat la finalul lunii martie, când călătorii au rămas, la fel, cu ochii-n soare prin stațiile TCE, după ce angajații s-au gândit să oprească brusc lucrul, pentru a atrage atenția asupra nemulțumirilor lor. De această dată, greva vine la numai o săptămână după ce TCE a majorat salariile tuturor angajaților.

 

Joomla SEF URLs by Artio