După numeroasele sesizări venite din partea ploieştenilor, care au reclamat că în cartierele de lângă rafinăria Petrotel-Lukoil aerul a fost irespirabil, mai multe nopţi la rând, primarul Adrian Dobre a organizat, astăzi, un protest la Ministerul Mediului. Însoţit de mai mulţi colaboratori, dotaţi cu pancarte şi măşti de gaze, edilul a cerut demisia ministrului Graţiela Gavrilescu.

Sesizările privind poluarea aerului din Ploieşti vin într-o perioadă în care, după o revizie, Lukoil a anunţat repornirea instalaţiilor. Pe 1 aprilie, un nor mare de fum negru s-a înălţat deasupra oraşului, încă de la prânz, iar spre seară deja valul de sesizări a crescut considerabil. Problemele s-au reluat şi în seara ce a urmat. Nemulţumit de viteza de reacţie a autorităţilor de mediu din Prahova, primarul Adrian Dobre a organizat astăzi un protest pe scările Ministerului Mediului.

În imaginile publicate pe pagina de Facebook a primarului apar circa 20 de protestatari, veniţi la Bucureşti cu măşti de protecţie pe feţe şi cu poze ale norului negru, grafice privind calitatea aerului din ultimele zile şi pancarte în care au cerut demisia ministrului Graţiela Gavrilescu. După aproximativ o oră, primarul a declarat, dezamăgit, că a fost primit la discuţii, dar nu a văzut şi vreo soluţie care să îl mulţumească. "Avem sute de sesizări, avem părinţi care îşi pun problema sănătăţii copiilor şi, din păcate, acest lucru a început să se întâmple tot mai des. Astăzi, doamna ministru nu a venit cu nimic concret. A spus că de astăzi se fac protocoale. Am solicitat ferm ca toate obligaţiile de mediu pe care le au operatorii economici din Ploieşti să fie foarte clar definite, să se facă investiţii clare în mediu, să avem programe foarte clare pentru tot ceea ce înseamnă poluare, astfel încât toţi aceşti operatori economici să nu mai aducă prejudicii privind calitatea vieţii ploieştenilor. Nu am spus niciodată că aceştia trebuie închişi. Am solicitat măsuri ferme împotriva celor care nu acţionează prompt şi, din cauza aceasta, permit multor operatori economici să nu respecte mediul, au fost astfel de situaţii în Ploieşti. Totodată, dacă legislaţia nu ne permite, ca ţară, să îmbunătăţim calitatea aerului, doamna ministru are toate pârghiile să schimbe legislaţia", a mai afirmat Adrian Dobre.

Joomla SEF URLs by Artio