Angajaţii de la Regia Autonomă de Servicii Publice Ploieşti au oprit, joi, activitatea, deranjaţi că primele de Paşte au fost diminuate, la doar o zi după ce le fusese stabilită valoarea. Directorul RASP le dă dreptate, argumentând că oricum aceştia au salariile mult mai mici decât alţi funcţionari din administraţia locală.

Oamenii au întrerupt activitatea joi şi s-au strâns pe holurile Regiei. Nemulţumirea cea mai recentă se leagă de faptul că, iniţial, primele de Paşte fuseseră stabilite la o valoare de aproximativ 1.000 de lei, similară celei de anul trecut, pentru ca, astăzi, Consiliul de Administraţie să decidă reducerea lor la aproape o treime. Dezamăgiţi de această decizie, salariaţii au solicitat demisia membrilor CA.

Directorul RASP Ploieşti, Raul Petrescu, spune că nu condamnă oprirea activităţii, argumentând că oricum colegii săi au rămas cu salariile mult sub nivelul din Primăria Ploieşti şi alte structuri ale administraţiei locale, unde funcţionarii au beneficiat de majorări în acest an. El arată, ca exemplu, că un şef de birou de aici câştigă pe lună cu aproximativ 1.900 de lei mai puţin decât un funcţionar încadrat pe acelaşi post în Primărie. În acest context, primele de Paşte erau, logic, aşteptate cu mare nerăbdare de reprezentanţii Regiei.

"Angajaţii din Regie au salariile cu aproximativ 30% mai mici decât nivelul de salarizare din Primărie şi alte structuri ale administraţiei locale. Ei sperau că, măcar acum, ar fi putut compensa cumva prin încasarea acestei prime de Paşte, măcar la valoarea de anul trecut, mai ales că Regia a fost una dintre puţinele structuri sau societăţi ale administraţiei ploieştene care a încheiat anul 2018 pe profit", a afirmat Raul Petrescu, amintind că a propus majorarea salariilor din RASP, la începutul acestui an, când au fost suplimentate veniturile din Primărie.

Joomla SEF URLs by Artio