Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a stabilit, marți, noi măsuri pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului coronavirus. Astfel, în câteva zile, pe raza județului, purtarea măștilor de protecție va deveni obligatorie.

 

Autoritățile au stabilit că, pe fondul actualei crize, măștile de protecție clasice, medicale, să poată fi înlocuite cu eşarfe, măşti din material textil dens sau orice alte tipuri de protecţie care să acopere nasul şi gura.

Acestea vor trebui purtate de persoanele care se deplasează pe raza județului Prahova, în special cu mijloace de transport în comun, care se află în spații publice (instituții publice, spații comerciale, piețe agroalimentare, gări, autogări etc.), dar și în cazul deplasărilor scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, pentru nevoile animalelor de companie/domestice, indiferent de loc – străzi, parcuri.

Prefectura Prahova a anunțat că măsurile stabilite prin hotărârea C.J.S.U Prahova vor intra în vigoare începând cu data de 10.04.2020, astfel încât populația să aibă timpul necesar pentru a se informa și a-și procura/confecționa aceste măști de protecție.

Amenzile pentru nerespectarea acestei obligativități variază între 2.000 și 20.000 de lei.

Foto: divahair.ro

Joomla SEF URLs by Artio