Pe hârtie arată fantastic, dar mai rămâne să vedem când va putea să se materializeze! Primăria Ploieşti are un plan ambiţios pentru modernizarea zonei de lângă Hipodrom, în sudul municipiului, unde ar urma să apară o nouă grădiniţă, cu sală pentru gimnastică ritmică, un stadion de fotbal, cu pistă de atletism, un bazin olimpic de înot, locuri de joacă, o clădire administrativă şi 130 de case. Autorităţile au finalizat planul urbanistic zonal, iar acum se caută prin buzunare...

Viceprimarul Ploieştiului, Cristian Ganea, a precizat că este gata planul urbanistic zonal, iar acum se lucrează la studiul de fezabilitate pentru viitorul bazin olimpic de înot. În privinţa stadionului, acesta ar urma să fie realizat de către Federaţia Română de Fobtal, care şi-a anunţat de aproximativ doi ani această intenţie. E relativ simplă treaba şi la noile locuinţe, în condiţiile în care, conform legii, Primăria acordă loturile, în baza unor criterii aprobate de Consiliul Local, iar beneficiarii au un anumit termen pentru a-şi înălţa casele. În schimb lucrurile se complică, ţinând cont de bugetul sărac al Ploieştiului, când vine vorba de investiţiile pe care Primăria doreşte să le realizaze în această zonă. Întrebat când ne-am putea aştepta să vedem pe teren toate aceste obiective de investiţii din PUZ, viceprimarul Ganea a declarat că se caută surse alternative de finanţare, precizând că, în cazul bazinului de înot de exemplu, n-ar fi exclus nici un parteneriat public-privat.

"Pe partea dinspre strada Ghighiului vor fi 130 de loturi pentru tineri, pe Legea 15, şi pentru veterani şi revoluţionari, pentru persoane îndreptăţite conform legii. În continuare, este creionat un viitor bazin olimpic de înot, pentru că avem nevoie la Ploieşti, mai avem un spaţiu pentru o grădiniţă, o zonă verde şi un stadion de fotbal, împrejmuit cu pistă de atletism", a detaliat, cu harta în faţă, Cristian Ganea.

Joomla SEF URLs by Artio