Regia Autonomă de Servicii Publice Ploieşti a câştigat în instanţă litigiul cu Sucursala Buzău-Ialomiţa de la Apele Române vizând normele de poluare aplicate pentru vechea staţie de epurare a municipiului, încă în uz în contextul în care lucrările la cea nouă sunt în impas de ani întregi. Sentinţa duce la anularea unor penalităţi uriaşe pe care administraţia locală ar fi trebuit să le achite periodic şi este prezentată drept cea mai importantă măsură obţinută de RASP în acest an, la bilanţul prezentat miercuri de directorul Regiei, Raul Petrescu.

 

Raul Petrescu şi-a prezentat miercuri raportul de activitate, după ce a încheiat al doilea an la conducerea RASP, continuând tradiţia de a-şi prezenta public bilanţul activităţii începută când era viceprimar al Ploieştiului. Cu această ocazie, a anunţat că Regia a încheiat 2018 cu un profit de aproape 165.000 de lei şi o cifră de afaceri de peste 11,5 milioane, în timp ce în acest an, la finalul trimestrului III, datele financiare indică un profit de 66.280 de lei, o cifră de afaceri de 8,5 milioane şi venituri proprii de aproape 213.000 de lei. Veniturile proprii ale Regiei au crescut de la 4% din bugetul total, la preluarea mandatului, la aproape 9% în acest an, a mai precizat directorul RASP, explicând că acestea provin din folosirea staţiei de epurare, a celor două vidanje, din eliberarea avizelor de mediu şi din activităţile privind furnizarea şi întreţinerea repartitoarelor de căldură la circa 100 de asociaţii de proprietari din municipiu. Tot la bilanţ, Petrescu a vorbit despre urmărirea serviciilor de utilitate publică din Ploieşti, principalul domeniu de activitate al RASP, şi demersurile făcute de Regie pentru reluarea lucrărilor la noua staţie de epurare a oraşului, actualizarea strategiei de termoficare sau extinderea sistemului de iluminat public. În raportul de activitate, directorul RASP a amintit şi de campaniile de informare derulate în ultimul an şi concursurile desfăşurate, principalele exemple fiind "Şcoala Reciclării", unde numărul elevilor înscrişi în proiect e în creştere de la un an la altul, şi Festivalul de film ecologic pentru elevi, unde de asemenea se observă o creştere a popularităţii. 

Referitor la situaţia epurării apelor uzate, conducerea RASP a prezentat ca principala realizare a acestui an faptul că a câştigat la Curtea de Apel litigiul cu sucursala Apelor Române, sentinţa, rămasă definitivă, permiţându-le autorităţilor ploieştene să evite noi penalităţi şi să recupereze banii de amendă deja plătiţi. Practic, conform sentinţei, a fost anulată autorizaţia de gospodărire a apelor care impunea condiţii foarte stricte şi care ducea aproape din oficiu la aplicarea de sancţiuni. "Astfel, au fost anulate amenzi în sumă de 3.276.316 lei, din care Regia a efectuat plăţi în valoare de 1.164.806 lei, sumă ce urmează a fi recuperată pe calea instanţei", se arată în raportul de activitate prezentat miercuri.

 

Joomla SEF URLs by Artio