Directorul Regiei Autonome de Servicii Publice Ploieşti, Raul Petrescu, şi-a prezentat astăzi raportul de activitate la împlinirea unui an de la semnarea contractului de management, notând că, în această perioadă, pe lângă activităţile cunoscute de coordonare a serviciilor publice, RASP s-a implicat în numeroase campanii cu vizibilitate, a înregistrat o creştere a cifrei de afaceri şi a obţinut şi venituri proprii mai mari. Următorul pas, tot la capitolul venituri, ţine de comercializarea de apometre, activitatea care ar putea debuta peste câteva săptămâni şi vine după ce Regia se ocupă de ceva vreme de montarea de repartitoare de căldură.

Cele mai importante activităţi ale RASP în acest an au vizat combaterea ambroziei, prin identificarea terenurilor private sau publice pe care creşte această plantă, curăţarea aşa-ziselor "puncte negre", în care se depozitează necontrolat deşeuri în cantităţi mari, dar şi încercarea de încurajare a colectării selective, iar Regia a fost implicată activ în ultimul an în mai multe campanii importante, precum "Marea debarasare", "Şcoala reciclării" sau "Curăţenia defineşte civilizaţia", a precizat directorul Raul Petrescu. Cifra de afaceri, de 6.462.058 lei la 30 septembrie 2017, a înregistrat o creştere de circa 38%, ajungând, la aceeaşi dată a anului curent, la 8.906.001 lei, în vreme ce veniturile proprii ale Regiei au crescut în intervalul menţionat cu 11,3%, de la puţin peste 201.000 lei la aproape 224.000.

Pentru următorea perioadă, această structură din subordinea administraţiei ploieştene intră şi pe piaţa apometrelor. "Am încheiat de curând un contract cu un furnizor, prima comandă fiind de 894 de bucăţi. Pe lângă comercializarea lor, facem o analiză, ca să vedem dacă montarea lor va fi externalizată sau efectuată în regie proprie. Eu îmi doresc să facem acest lucru în regie proprie, dar pentru asta va fi nevoie să instruim oamenii de la Biroul reţele, cei care se ocupă şi cu repartitoarele de căldură, ceea ce înseamnă că va mai dura ceva până vom putea începe efectiv această activitate", a precizat directorul RASP Ploieşti, Raul Petrescu.

Cum va arăta oraşul de sărbători

Cu prilejul conferinţei de presă organizate astăzi, la care au luat parte şi şefii compartimentelor interne, conducerea RASP a discutat şi despre pregătirile pentru sărbătorile de iarnă, amintind că montarea instalaţiilor de iluminat festiv se face de către Luxten, în baza contractului de mentenanţă la sistemul de iluminat public, aprinderea oficială e programată pe 1 Decembrie, iar zonele care vor fi împodobite sunt în mare măsură aceleaşi de anul trecut, incluzând axa nord-sud, de la UPG şi până la sensul giratoriu de la intersecţia Republicii - Laboratorului, parcul din faţa Palatului Administrativ, zona pietonală de la fântâna arteziană, parul Toma Socolescu, parcul Mihai Viteazul, dar şi pe Şoseaua Vestului, Şoseaua Nordului, Sala Sporturilor, zona pieţei Aurora, străzile Cameliei, Găgeni, Mărăşeşti, Domnişori şi Democraţiei şi mai multe sensuri giratorii unde reţeaua permite racordarea.

Joomla SEF URLs by Artio