Pentru că s-au depus foarte puţine proiecte până la finalul lui 2018, când a fost termenul limită, specialiştii în domeniul fondurilor europene anunţă că se aşteaptă ca în scurt timp să fie deschisă din nou o sesiune de depunere a solicitărilor pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuit cu bani de la UE. În regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia au depus foarte puţine primării proiecte până acum, ceea ce le dă speranţe doritorilor că programul va fi reluat şi în acest an.

Primăria Ploieşti a depus anul trecut proiecte, pentru 14 blocuri de locuit. Mai sunt câteva solicitări şi din alte localităţi, însă, când s-a tras linie, reprezentanţii Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia au ajuns la concluzia că valoarea totală a proiectelor primite abia ajunge la 20% din suma alocată de la Uniunea Europeană pentru reabilitarea termică a clădirilor rezidenţiale. Asta creează toate şansele pentru redeschiderea sesiunii de finanţare şi primirea unor noi proiecte, anunţă specialiştii din domeniu, care spun că e posibil ca o parte din banii europeni alocaţi pentru eficienţa energetică să fie distribuită către alte capitole din aceeaşi axă de finanţare, care mai vizează reabilitarea clădirilor publice, în special unităţi de învăţământ, şi modernizarea sistemelor de iluminat public.

Având în vedere numărul foarte mic de proiecte depuse în regiunea care include şi judeţul Prahova pentru reabilitarea blocurilor de locuit, specialiştii se aşteaptă ca în maxim câteva luni să fie anunţată reluarea posibilităţii de transmitere a unor cereri de finanţare, pentru noi proiecte.

Joomla SEF URLs by Artio