Autorităţile ploieştene au finalizat documentaşia tehnică la mai multe proiecte europene care vizează "regenerarea urbană" a unor zona marginalizate. Pentru cartierul Pictor Rosenthal e solicitată o sumă de 22,7 milioane de lei, iar obiectivul de investiţii, dincolo de termeni precum "dezvoltare durabilă", "regenerare urbană" sau "axe prioritare", prevede introducerea utilităţilor, asfaltarea mai multor străzi şi amenajarea unui loc de joacă.

În Pictor Rosenthal, studiul de fezabilitate aprobat de Consiliul Local propune amenajarea unui loc de joacă, introducerea reţelelor de utilităţi şi refacerea platformelor rutiere. Sunt vizate străzileŢesătorilor, Spicului, Inului, Mugurilor, Toporaşi, Chilia, Mălinului, Pictor Rosenthal, Puţul cu apă rece, Calabreaza, Ulmului, Ruginoasa, Freamătului, Steluţelor, Stupilor, Voila, Boian, Albişor, Berceni şi Româneşti şi intrările Pârâului, Cătunu şi Moara Nouă.

Obiectivul de investiţii este estimat la valoarea de 22,7 milioane de lei, din care Primăria Ploieşti va fi obligată să asigure o cotă proprie de cofinanţare, de circa un milion.

Joomla SEF URLs by Artio