Reparaţii de urgenţă la "Ilie Oană", pentru a putea găzdui meciuri în Liga Campionilor

Written by Anca Visan Category: Administraţie Created: Thursday, 06 July 2017 17:51

stadion petrolulConducerea Primăriei Ploieşti a derulat astăzi o şedinţă de lucru, alături de reprezentanţii Clubului Sportiv Municipal, pentru a analiza lucrările care sunt necesare la stadionul "Ilie Oană", aflat în administrarea CSM, în vederea acreditării la UEFA pentru găzduirea unor partide în preliminariile şi eventual chiar grupele Champions League.

 

Discuţiile vin în urma unei vizite făcute recent pe arena ploieşteană de reprezentanţii UEFA, după ce Viitorul, campioana României la fotbal, a anunţat că vrea să dispute aici meciurile din Liga Campionilor. Pentru asta, însă, este nevoie de foarte multe lucrări la stadion, în condiţiile în care forul fotbalistic european a impus condiţii foarte stricte pentru omologarea arenelor sportive în vederea găzduirii de meciuri în principala competiţie intercluburi de fotbal din Europa.

Conducerea Primăriei Ploieşti şi-a arătat disponibilitatea pentru efectuarea lucrărilor necesare, argumentând că găzduirea unor partide din UEFA Champions League are aduce beneficii economice şi de imagine Ploieştiului, plus o serie de dotări la stadion care ar urma să fie făcute pe cheltuiala UEFA, cum ar fi instalarea deja celebrului sistem "goal line technology". Lucrările necesare nu sunt deloc puţine, fiind nevoie, potrivit reprezentanţilor CSM Ploieşti, pentru a obţine acreditarea din partea UEFA, de extinderea şi dotarea sălii de conferinţe, asigurarea stativelor pentru amplasarea a cel puţin 16 camere de filmat, suplimentarea numărului de pupitre la masa presei, repararea sistemului de turnicheţi, achiziţionarea unui generator electric sau îmbunătăţirea reţelei de internet. La acestea se adaugă şi efectuarea unor lucrări pentru întreţinerea gazonului, reprezentanţii UEFA precizând, în urma vizitei făcute pe "Ilie Oană", că suprafaţa de jco nu este la standardele solicitate, calitatea acesteia putând fi îmbunătăţită, conform primei estimări, printr-o serie de lucrări, fără a fi necesară schimbarea gazonului.

"Ghidul (n.r. privind condiţiile de acreditare în Liga Campionilor) e apărut pe 7 iulie anul acesta. Sunt convins că ne vor lăsa un termen de graţie. Sunt foarte sigur că vom duce la capăt această modernizare a stadionului şi nu vom pierde meciurile ce s-ar putea juca aici în Champions League", a afirmat viceprimarul Ploieştiului, Cristian Ganea.

Reprezentanţii CSM spun că au primit termen până pe 15 august pentru a efectua lucrările solicitate de UEFA.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.