Membrii Comitetului de Coordonare de la Clubul Sportiv Municipal Ploieşti au propus un plan de restructurare, care include reînfiinţarea echipei de fotbal seniori, dar şi posibila crearea a unei echipe de fotbal pentru fete. Măsura e lăudată de mai mulţi reprezentanţi ai PSD, dar contestată, pe alocuri vehement, de primarul Dobre, care invocă o "scurgere de bani", şi de unii dintre suporterii echipei Petrolul, care se tem că autorităţile ar vrea să înfiinţeze o "clonă".

 

Primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a vorbit astăzi, într-o conferinţă de presă, despre această propunere. "Este un proiect marca PSD; care cu siguranţă va genera nişte scurgeri de bani către apropiaţi ai PSD-ului. În primul rând, nu trebuie să uităm că municipiul are o echipă extrem de iubită, că această echipă se află în Liga 2, cu şanse mari de a accede în Liga 1. Acest proiect nu vine decât să genereze costuri suplimentare. Este un subiect care întotdeauna a fost fierbinte, nu trebuie să uităm ce s-a întâmplat cu domnul Bădescu pe un subiect similar. Nu văd de ce nu este susţinută echipa care deja există şi trebuie inventate tot felul de chestiuni când ne dăm seama, cum este cazul PSD-ului, că nu avem nişte motive reale când ne apropiem de o campanie electorală şi ne decidem, cum spune o celebră vorbă, că trebuie să oferi pâine şi circ. Ei îşi dau seama că nu pot să ofere pâine şi atunci trebuie să ofere circ", a declarat, tranşant, primarul Adrian Dobre.

Reacţia oficială vine după apariţia informaţiei privind intenţia de reînfiinţare a echipei pentru seniori la nivelul CSM şi mai ales apariţia unor comentarii din partea susţinătorilor Petrolului, care au reclamat că, pe modelul din alte oraşe, autorităţile ar putea ascunde în spatele acestei idei o intenţie de creare a unei competitoare directe, care în timp să preia mărcile şi palmaresul.

În schimb, susţinătorii propunerii spun că nu este vorba despre o "clonă", că noua echipă va evolua în eşaloanele inferioare şi că nu vor exista nici scurgeri de fonduri de la bugetul local, în contextul în care există posibilitatea ca gruparea să se autofinanţeze numai din transferurile unor juniori de perspectivă, deja convenite sau viitoare. În susţinerea acestui argument, ei mai arată şi că, până acum, copiii formaţi la CSM Ploieşti au fost lăsaţi să plece gratis, fără ca echipa municipalităţii să beneficieze de pe urma muncii depuse.

Viceprimarul Cristian Ganea, criticat de primar, a declarat că informaţiile au fost denaturate şi că el rămâne un susţinător al sportului.: "Un proiect de reorganizare a activităţii sportive de la CSM Ploieşti a fost prezentat denaturat de o parte a presei, stârnind nemulţumirea suporterilor petrolişti. Nu înţeleg implicarea numelui meu în această reorganizare, nu am votat proiectul aprobat de către Comitetul de Coordonare al CSM Ploieşti, fiind vorba doar despre bucătăria internă a celor de la clubul sportiv. În plus, proiectul a fost dezbătut şi analizat de către toţi membri Comitetului de Coordonare, inclusiv de către reprezentanţii primarului Adrian Dobre. Sunt şi voi fi întotdeauna un susţinător al sportului şi al sportivilor, indiferent de nivelul competiţional la care îşi desfăşoară activitatea sau de clubul în care activează. Un oraş modern are nevoie de sport şi de baze sportive de calitate, dar şi de oportunităţi pentru a desfăşura activităţi sportive de orice nivel".

Joomla SEF URLs by Artio