Certuri şi jigniri, miercuri, în şedinţa Consiliului Local Ploieşti, după ce un proiect pentru un împrumut bancar propus de primarul Adrian Dobre a fost amânat de consilierii din coaliţia majoritară PSD-ALDE, care anterior explicaseră şi motivele pentru care nu au îmbrăţişat propunerea. Lucrurile au degenerat, iar cele două părţi s-au acuzat reciproc că nu reuşesc să înceapă sau să finalizeze proiecte. În tot acest circ, a rămas cumva în plan secund situaţia financiară a Primăriei Ploieşti, care se dovedeşte atât de săracă încât nu e în stare să finanţeze lucrările de modernizare sau achiziţiile deja contractate! Mai grav, s-ar părea, dacă ne luăm după aleşii locali, că e atât de săracă încât nici nu se ştie dacă şi-ar permite să plătească rate la încă un credit.

Scandalul a fost prefaţat de viceprimarii Ploieştiului, care reclamau, miercuri, înainte de şedinţa Consiliului Local, că proiectul de hotărâre nu era bine fundamentat, că un nou credit va ridica extrem de mult gradul de îndatorare şi că autorităţile ar trebui mai degrabă să se concentreze pe alte surse de finanţare. Detalii AICI! Apoi a venit şedinţa forului legislativ, în care primarul Dobre, iniţiatorul proiectului, a explicat că, din totalul de proiecte totalizând 200 de milioane de lei, ar trebui aprobate măcar trageri de aproape 28 de milioane, pentru cofinanţarea unor proiecte europene. Prorogarea proiectului, votată de consilierii PSD şi ALDE, a dezlănţuit furtuna şi n-a mai durat mult până s-a ajuns la acuze, ameninţări şi reproşuri de "mârlănie".

Vizibil iritat, primarul a convocat o conferinţă de presă în care i-a criticat pe cei care-i sunt rivali în politică şi, în teorie, colegi în administraţie: "Pe acea listă erau proiecte care ar schimba faţa Ploieştiului. Astăzi am ajuns să-mi pun întrebarea dacă oamenii din Consiliul Local de la PSD şi ALDE doresc ca în municipiul Ploieşti să se întâmple o schimbare şi îmi dau seama că nu. Îmi dau seama că atunci când văd că lucrurile încep să se mişte, că proiectele încep să se concretizeze, că după eforturi depuse pentru a putea finaliza aceste documente - mă refer la contracte încheiate, lucrări începute dar care au nevoie de finanţare - lucrurile sunt blocate de un astfel de demers. Am văzut atitudinea total împotrivă a acestor consilieri".

Joomla SEF URLs by Artio