Ședința CL convocată special pentru mărcile Petrolul nu s-a ținut din lipsă de cvorum

Category: Administraţie Created: Sunday, 04 June 2017 19:29

Numai opt consilieri locali au fost prezenți, duminică seară, la ședința de îndată  a CL Ploiești convocată de primarul Adrian Dobre, pe tema mărcilor "Petrolul". Cvorumul nu a fost asigurat și noi întâlniri au fost anunțate pentru luni.

 

Situația era una ușor de anticipat, după ce consilierii PSD, ALDE și PMP au criticat public convocarea acestei întâlniri (vezi detalii AICI și AICI). Numărul minim de consilieri locali pentru dezbaterea și votarea proiectului de pe ordinea de zi, unul care vizează patrimoniul, era de două treimi din total, adică 17 consilieri.
"Am convocat această ședință având în vedere celeritatea acestei decizii. Am văzut în declarațiile anterioare și când au fost acele dezbateri legate de modul în care trebuie să procedăm cu aceste mărci, toată lumea și-a arătat disponibilitatea, indiferent de situație, de a veni și de a participa și de a susţine un astfel de proiect, pentru ca municipiul Ploiești să aibă o echipă care să poarte marca și scutul Petrolul Ploiești. Astăzi văd că nu s-a îndeplinit acest cvorum pentru aprobarea unei astfel de hotărâri prin care se însușește raportul făcut de evaluator și care este documentul ce reprezintă punctul de plecare pentru următoarele proiecte de hotărâre privind modul în care marca, într-o formă sau alta, ajunge către cei care vor să ducă mai departe acest fenomen, acest spirit, cel legat de Petrolul Ploiești. În această situație, în cursul zilei de mâine voi convoca o nouă ședință de îndată, sper ca de această dată ceea ce s-a declarat să se realizeze, adică să avem o prezență minimă necesară pentru a adopta un astfel de proiect. În aceeași măsură, în cursul zilei de astăzi, consilierilor le dau o serie de materiale pentru studiu, pentru a crea un proiect de hotărâre de Consiliul Local cu privire la modul în care dreptul de folosință asupra acestor mărci să fie dat către cei care doresc să continue acest spirit. Insist cu aceste ședințe de îndată pentru că orice zi contează, știți foarte bine că există un termen la care cel care va deține marca trebuie să depună niște documente la Agenția Județeană de Fotbal, pentru a putea juca în ligile de fotbal. O să vă pun la dispoziție aceste materiale, iar în cursul zilei de mâine (luni -n.r.) voi anunța ora la care va avea loc ședința de îndată și, în prealabil, discuția pe marginea documentelor pe care vi le pun la dispoziție, astfel încât să fim în cunoștință de cauză atunci când vom discuta despre modul în care vor fi atribuite acestei mărci în vederea folosinței lor de către cei care vor continua acest lucru pentru municipiul Ploiești", a spus primarul Adrian Dobre.
Edilul a anunțat că va convoca asemenea ședințe până când cvorumul va fi întrunit.
Potrivit acestuia, "valoarea fiecărei mărcii este de 14.472 de lei, mai mare decât valoarea inițială anunțată, de 5.500-6.000 lei/marcă. Modificarea vine ca urmare a faptului că evaluatorul a intrat în posesia mai multor informații. Procedura va fi propusă de noi și așteptăm punctul de vedere, eventualele modificări sau adnotări, pentru că trebuie să avem un proiect de hotărâre cât mai solid".

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.