Şedinţă de urgenţă la Consiliul Judeţean, pentru pregătirea unui proiect european

Written by Anca Visan Category: Administraţie Created: Monday, 10 July 2017 13:33

cj 30 iunie 2017Consiliul Judeţean Prahova pregăteşte mai multe proiecte pentru atragerea de fonduri europene, unul dintre acestea propunând modernizarea şcolii speciale aflate în oraşul Breaza şi crearea unui Centru Şcolar de Educaţie Inclusivă. Pentru asta, însă, autorităţile au fost nevoite să lămurească o problemă mai degrabă birocratică vizând situaţia juridică a terenului, consilierii fiind convocaţi în această după-amiază, pentru o şedinţă de urgenţă.

Proiectul aflat pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi vizează dezmembrarea în două loturi a unui teren situat în Breaza, pe strada Ocinei nr. 2. O parte din acest teren, în suprafaţă de peste 6.000 de metri pătraţi, urmează să fie dată în administrarea Centrului de Recuperare şi Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Handicap Breaza, iar celălalt lot, de 6.172 de metri pătraţi, va reveni în administrarea Centrului Şcolar de Educaţie Inclusivă şi va face obiectul proiectului european de modernizare pregătit de instituţie.

„Prin adresa nr. 8797/22.05.2017 Direcţia Proiecte cu Finanţare Externă ne face cunoscut că intenţionează să pregătească proiectul «Construcţia, reabilitarea, modernizarea, extinderea şi echiparea infrastructurii educaţionale pentru Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă din oraşul Breaza, str. Ocinei nr.2», în vederea accesării de fonduri europene conform Programului Operaţional Regional 2014-2020 Axa prioritară 10 - Îmbunătățirea infrastructurii educaționale. În acest sens, imobilului aflat în proprietatea publică a judeţului Prahova, situat în oraşul Breaza, str. Ocinei nr.2 trebuie dezmembrat, în două loturi, imobilele rezultate din dezmembrare urmand a fi înscrise în cartea funciară”, se explică în expunerea de motive care însoţeşte proiectul de hotărâre discutat astăzi de CJ Prahova.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.