Şedinţă la Primăria Ploieşti pe tema bazei sportive de la Crângul lui Bot, solicitată de Petrolul

Written by Anca Visan Category: Administraţie Created: Thursday, 13 July 2017 17:07

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti solicită dreptul de a folosi baza de antrenament de la Crângul lui Bot, care a mai fost utilizată şi în trecut de către "lupii galbeni". Reprezentanţii grupării galben-albastre au venit astăzi, alături de cei de la Veolia, sponsorul care şi-a anunţat susţinerea pentru echipă, la Primăria Ploieşti, proprietarul bazei sportive, pentru o discuţie pe această temă.

La finalul întrevederii, primarul Adrian Dobre a precizat că autorităţile sunt dispuse să ajute clubul, însă trebuie găsită o soluţie juridică, în condiţiile în care baza este deja concesionată către Apa Nova, aflându-se în imediata vecinătate a surselor de apă care asigură alimentarea unei mari prăţi din municipiu.

"Aşteptăm o solicitare oficială din partea clubului, va fi transmisă această propunere către direcţiile din Primărie şi, fiind o chestiune de patrimoniu, probabil că se va iniţia un proiect de hotărâre în Consiliul Local. Vom căuta o soluţie legală", a declarat Adrian Dobre, primarul municipiului Ploieşti.

Problema juridică invocată pleacă de la faptul că, potrivit explicaţiilor oferite de edil, un bun concesionat nu mai poate fi subconcesionat către un terţ, conform prevederilor legale, autorităţile încercând să găsească o soluţie care să nu creeze probleme. Totuşi, n-ar trebui să fie greu de găsit, în condiţiile în care şi în trecut Petrolul a folosit această bază de antrenament, inclusiv în perioada de dinainte de falimentul fostei societăţi conduse de Daniel Capră.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.