Serviciul Public Finanțe Locale Ploiești organizează, chipurile, dezbatere publică pe tema taxelor și impozitelor locale care vor fi plătite de contribuabili, la bugetul local, în 2019. Se anunță un debate făcut de ochii lumii, judecând după faptul că, la un municipiu de dimensiunile Ploieștiului, cetățenii interesați de subiect sunt invitați la sala de 200 de locuri a Palatului Administrativ.

În esență, potrivit proiectului de hotărâre publicat, cu câteva săptămâni în urmă, pe site-ul instituției, taxele și impozitele locale nu vor cunoaște alte majorări decât indexarea cu rata inflației, de 1,34% (VEZI DETALII).  Chiar și așa, fie și numai din respect pentru cei ai căror bani se adună, ani de ani, în bugetul local al municipiului, autoritățile puteau să se prefacă măcar că iau în serios dezbaterea și să le ofere contribuabililor o șansă reală de a participa, în cazul în care au ceva de spus.

Evenimentul, care va avea loc miercuri, pe 14 noiembrie, de la ora 15.00, în sala de 200 de locuri din incinta Palatului Administrativ, este mai degrabă o bătaie de joc. Luând în considerare ora la care a fost programat, foarte mulți trebuie să spună "pas", oricât și-ar dori să participe, pentru că vor fi la serviciu. Dar, ce să-i faci, dacă vrei să ai un cuvânt de spus trebuie să te încadrezi în programul funcționarilor publici, plătiți inclusiv din banii tăi.

În al doilea rând, sala care va găzdui dezbaterea este o încăperea în care se desfășoară, în mod obișnuit, ședințele Consiliului Local Ploiești și în care încap consilierii, șefii direcțiilor și câțiva jurnaliști. Deja, dacă în discuție sunt mai mult de 50 - 60 de persoane, se poate vorbi despre aglomerație în toată regula. Denumirea de "sala de 200" este deja generoasă, iar pentru o dezbatere publică privind taxele și impozitele plătite de contribuabili dintr-un municipiu cu peste 200.000 de locuitori încăperea este chiar inadecvată. Foto arhivă

Joomla SEF URLs by Artio