Primarul stațiunii Sinaia, Vlad Oprea, și Liviu Mușat, directorul ADR Sud Muntenia, au semnat două contracte de finanțare pentru proiecte din fonduri europene care vor fi derulate în stațiune. Investițiile vizează construirea unei parcări etajate și achiziții pentru transportul în comun.

 

Proiectul “PARK & RIDE” are o valoare 5,85 milioane de euro și presupune construirea, în zona gării din Sinaia, a unei parcări etajate, cu parter, 6 nivele, subsol parțial și terasă exterioară către Bd. Carol I. Parcarea va avea o capacitate de 300 de locuri și va dispune și de două stații de reîncărcare pentru mașinile electrice. De asemenea, tot pentru încurajarea utilizării mijloacelor nepoluante de transport, de aici vor putea fi închiriate biciclete și trotinete electrice, după cum au anunțat reprezentanții Primăriei Sinaia care vor, astfel, să faciliteze accesul în zona centrală a orașului și la principalele obiective turistice, decongestionarea traficului și încurajarea mobilității nepoluantă.

Un al doilea proiect, “Eco Bus”, presupune o investiție de 3,9 milioane de euro prin care se urmărește reducerea emisiilor de carbon în orașul nostru, respectiv promovarea transportului public nepoluant, îmbunătățit în detrimentul deplasării cu autoturismul particular. P"arcul auto de transport în comun va fi reînnoit cu 11 autobuze hibrid, dintre care 3 de 12 m și 8 autobuze de 10 m. Acestea vor fi dotate cu internet wireless, sistem de supraveghere video, telemanagement și taxare e-tiketing. De asemenea, în stații vor fi montate 18 panouri cu mesaje nominale pentru informarea în timp real a călătorilor asupra timpului de sosire în stație a mijlocului de transport", a precizat administrația locală.

"Proiectul «Construire park&ride» are o valoare totală de 27.097.223,07 lei, din care peste 19 milioane de lei sunt alocați din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), aproximativ 3 milioane de lei provin din bugetul de stat, în timp ce peste 450 de mii de lei constituie cofinanțarea beneficiarului. Perioada de implementare a acestui proiect este de 54 de luni, începând cu 1 septembrie 2017. Aplicația «Eco-bus» vizează investiții a căror valoare totală se ridică la 18.314.932,44 lei, peste 13,5 milioane de lei este alocarea din FEDR, aproximativ 2 milioane de lei provin din bugetul de stat, cofinanțarea beneficiarului având o valoare de aproape 320 de mii de lei. Proiectul va fi implementat în perioada 25 februarie 2016 – 28 februarie 2021", au detaliat reprezentanții ADR Sud Muntenia.

”Un oraș în care poți accesa ușor transportul în comun este un oraș sănătos. Aștept cu entuziasm ziua în care voi vedea mai multe biciclete decât mașini pe străzile orașului. Sinaia este orașul cu cea mai mare rată de bani europeni atrași pe cap de locuitor. Adăugam la acea sumă și aceste doua proiecte“, a declarat Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia.

Foto: Primăria Sinaia

Joomla SEF URLs by Artio