Consiliul Local Ploiești a adoptat, marți după-amiază, cu doar trei săptămâni înainte de expirarea contractului cu actualul furnizor de termoficare, primele măsuri în vederea asigurării alimentării municipiului cu energie termică.

Proiectul supus astăzi dezbaterilor a făcut obiectul unui lung șir de discuții și a suferit câteva modificări chiar în timpul ședinței, prin amendamentele formulate la prevederile inițiale.

Astfel, dacă propunerea ajunsă pe masa Consiliului Local se refera la acordarea subvenției pentru energie termică, de la bugetul local, numai în anul 2019, în final s-a votat ca aceasta să fie acordată până în 2022, adică încă trei ani de acum încolo, exact atât cât ar urma să fie prelungirea contractului cu Veolia.

La acest moment, în discuție este majorarea tarifului, iar subvenția ar însemna diferența între 186,97 lei/Gcal, plus TVA, prețul actual plătit de populație, și 237 lei/Gcal.

"Mi-am respectat promisiunile: ploieştenii vor avea apă caldă şi căldură, iar facturile nu vor creşte. Așa cum am spus, de fiecare dată, am negociat un contract nou cu Veolia, de data aceasta corect și pentru ploieșteni. Consiliul Local tocmai a aprobat, cu mici amendamente, propunerea de hotărâre iniţiată de mine privind prelungirea contractului cu Veolia până în 15 mai 2022. Ploieştenii trebuie să ştie patru lucruri:

- Apa caldă nu se va opri aşa cum alarmist anunţau cei de la PSD – ALDE.

- Costurile pentru ploieşteni nu vor creşte. Se va acorda subvenţie atât de la Consiliul Local, cât şi de la Consiliul Judeţean. Din punctul acesta de vedere, dacă Bogdan Toader se ţine de cuvânt, facem un mare pas înainte.

- Valoarea finală a preţului gigacaloriei va fi stabilită de ANRE, dar aceasta va fi subvenţionată de Consiliul Local şi Consiliul Judeţean.

- Se vor face investiţii importante în cei trei ani de contract (17 de milioane de lei investiții, 10 mentenanță) pentru reducerea pierderilor din sistem şi pentru modernizarea punctului de producţie.

Singurul element de noutate este faptul că s-a aprobat, de principiu, acordarea subvenţiei până la finalul contractului cu Veolia în 2022", a comentat primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, după ședința CL.

"La Ploiești rămâne valabil tariful la termie propus de PSD-ALDE încă din luna ianuarie 2019, respectiv 237,35 lei.

La Ploiești se va aplica subvenție la tariful de termie propus de PSD-ALDE, astfel încât cetățenii să nu plătească mai mult pentru căldură și apă caldă.

Toate acestea datorită consilierilor alde sprijiniți de colegii din PSD în ședința de consiliu de astăzi, 09.04.2019.

Până când?

La această întrebare primarul Dobre trebuie să răspundă!

Astăzi, în ședința de Consiliu Local, a refuzat de nenumărate ori să răspundă la această întrebare!

Astăzi, din nou, primarul Dobre a venit cu propunerea de tarif pe care în luna ianuarie refuza răspicat să o accepte și chiar făcea un apel public către asociațiile de proprietari să se pronunțe împotriva aprobării acestui tarif.

Astăzi, primarul Dobre nu a reușit să spună ce anume a negociat de fapt cu Veolia.

Astăzi, din nou, primarul Dobre a ascuns adevărul cu privire la:

- tariful nou pe care îl va propune pănă la finele anului

- numărul de luni pentru care va rămâne acest tarif

- creșterea tarifului din cauza unei prevederi contractuale care dă dreptul operatorului să își acopere cheltuieli legate de diferența de preț la combustibil.

Iar spre după-amiază, a simțit din nou nevoia să se laude cu propunerea psd-alde.

Nimic nou.

Același primar... Mincinos...", a venit, ulterior, și replica viceprimarului George Pană.

Joomla SEF URLs by Artio