Surpriză la Primăria Ploieşti! Angajaţii şi-au ales un nou lider de sindicat

Written by Anca Visan Category: Administraţie Created: Friday, 07 July 2017 15:02

casa alba palatul administrativPrimarul Ploieştiului, Adrian Dobre, va avea o bătaie de cap dublă. Şeful Direcţiei Economice din instituţie, Nicoleta Crăciunoiu, cea care a blocat în ultimii doi ani plăţile pentru mai multe contracte, a devenit, începând de astăzi, liderul sindicatului din Primăria Ploieşti, tocmai în contextul în care conducerea urmează să cheme la consultări reprezentanţii salariaţilor pentru stabilirea nivelului veniturilor, în conformitate cu legea salarizării bugetarilor.

Alegerile în sindicatul din Primăria Ploieşti au avut loc astăzi, după ce fostul lider, care mai are câteva zile până la pensionare, şi-a anunţat retragerea din funcţie. Nicoleta Crăciunoiu, directorul Direcţiei Economice şi unul dintre cei mai experimentaţi angajaţi din instituţie, se bucură de încrederea colegilor, fiind aleasă pe postul de lider de sindicat cu 325 de voturi favorabile, dintr-un total de 330 exprimate.

Pentru funcția de vice-lideri au candidat Alina Istrătescu, Oana Constantin și Florian Constantin, ultimul fiind şi cel care a oţinut numărul cel mai mare de voturi.

Sindicatul Liber şi Independent din Primăria Ploieşti are 470 de membri, angajaţi în aparatul de specialitate al instituţiei sau în structurile subordonate.

Alegerile din sindicat au importanţă în această perioadă, în condiţiile în care autorităţile locale din toată ţara sunt nevoite să se consulte cu reprezentanţii salariaţilor şi să stabilească noile niveluri salariale, în termen de o lună de la intrarea în vigoare a legii salarizării unitare a bugetarilor, act normativ care, în cazul administraţiei publice locale, nu a prevăzut grile de salarizare, lăsând acest lucru la mâna consilierilor locali sau judeţeni.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.