Transportul public local este gratuit pentru elevii din ciclul preuniversitar, conform unei hotărâri recente a Guvernului, însă, la Ploieşti, preocupaţi să se certe pe Facebook şi să se laude care a venit primul cu ideea, factorii de decizie din administraţia locală au uitat să mai actualizeze regulamentul aprobat de Consiliul Local în acest domeniu, lăsând în continuare o prevedere care condiţionează gratuitatea de veniturile familiei. Asta a făcut ca Transport Călători Express să ajungă să fie reclamată pentru discriminare.

Un ploieştean, nemulţumit că TCE nu i-a eliberat legitimaţie de gratuitate copilului său, elev, a depus recent o reclamaţie la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Conform procedurilor, CNCD a transmis o întâmpinarea către firma de transport public a municipalităţii, acordându-i un termen pentru transmiterea unui răspuns în care să explice motivele.

Directorul TCE Ploieşti, Alexandri Nicolae, susţine că problema nu pleacă de la societate, ci de la Consiliul Local, care trebuie să actualizeze prevederile care se aplică în Ploieşti şi să le armonizeze cu legislaţia naţională, astfel încât gratuitatea pentru elevi să nu mai fie condiţionată de acel prag de venituri calculat pe membru de familie. Reprezentantul Transport Călători Express a declarat şi că a redactat un raport de specialitate, pe care l-a înaintat către administraţia ploieşteană, pentru modificarea regulamentului de transport.

Joomla SEF URLs by Artio