autobuz tce varaReprezentanții TCE Ploiești își iau angajamentul ca, în următoarele luni, în municipiu să monteze încă 20 de automate de bilete, pe lângă cele existente deja, iar până la 1 noiembrie să doteze mijloacele de transport în comun cu dispozitive care să le permită călătorilor să achiziționeze bilete cu ajutorul cardului.

Termenele apar în proiectul de hotărâre actualizat, privind ajustarea tarifelor la transportul în comun, care se referă la scumpirea unui bilet de călătorie, de la 2 la 2,5 lei, și a unei legitimații de o zi, de la 4 la 6 lei. Vestea scumpirii nu a fost primită prea bine de utilizatorii transportului în comun, astfel încât Comisia pentru utilități publice, calitatea vieții și protecția mediului din cadrul CL Ploiești i-a cerut operatorului să vină totuși cu niște propuneri de îmbunătățire a serviciilor oferite, mai precis în sensul extinderii rețelei de vânzare a biletelor de călătorie.

"TCE SA va achiziționa, din surse proprii, un număr de 20 de distribuitoare automate de vânzare titluri de călătorie, din care un lot de 10 bucăți până la finele anului 2018, iar diferența de 10 bucăți în primul trimestru al anului 2019", se arată în noua variantă a proiectului de hotărâre ce va ajunge pe masa Consiliului Local.

În plus, "în raportul de specialitate al SC TCE SA se precizează faptul că societatea de transport se angajează ca, pentru îmbunătățirea calității serviciului prestat, cel mai târziu începând cu 01.11.2018, toate mijloacele de transport utilizate de SC TCE SA Ploiești pentru transportul public de călători vor fi dotate cu câte două automate bancare de la care posesorii de card bancar emis de orice bancă vor putea să achiziționeze bilete de călătorie", se mai arată în documentația atașată proiectului. Este vorba despre un contract semnat la finalul lunii iulie de conducerea societății, care anunța, la vremea respectivă, că în cel mult două luni dispozitivele vor apărea în toate autobuzele, tramvaiele şi troleibuzele societăţii, în baza unui parteneriat cu o instituţie bancară care de latfel va suporta cea mai mare parte a costurilor aferente acestei investiţii. "Practic, prin afişarea cardului, se reţine contravaloarea unui bilet de călătorie şi se emite o chitanţă, care poate fi prezentată în cazul unui control. Călătorul va plăti un tarif de doi lei, iar comisioanele vor fi suportate de societate. Această investiţie se va realiza în parteneriat cu BCR, care va încasa un comision de 5% din fiecare tranzacţie, exact cum primesc şi cei care vând biletele noastre la chioşcuri. În contrapartidă pentru comisioane, ei fac cea mai mare parte a investiţiei, noi ne vom ocupa doar de partea de cablaje", declara, atunci, directorul Transport Călători Express Ploieşti, Alexandri Nicolae.

Măsurile menite să ușureze achiziționarea biletelor de călătorie, în condițiile în care foarte multe tonete ale TCE au fost închise, în ultimii ani, iar pentru celelalte programul de funcționare a fost redus considerabil, vin la pachet și cu vești proaste. Ele sunt incluse într-un proiect care prevede, totodată, majorarea unor tarife. Astfel, un bilet pentru o călătorie ar urma să coste 2,5 lei, față de 2 lei, prețul actual, iar un tichet pentru două călătorii 5 lei, cu 25% mai mult decât în prezent.

Cea mai mare scumpire, de 50%, va fi aplicată prețului legitimației nenominale valabile o zi, pentru toate traseele. În prezent, tariful aferent acesteia este de 4 lei, iar prețul propus în proiectul amintit este de 6 lei.

Joomla SEF URLs by Artio