Medicii de la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Ploiești au la dispoziție, de acum, un nou ecograf performant, achiziționat cu finanțare de la Consiliul Județean și Ministerul Sănătății.

 

Reprezentanții CJ Prahova au anunțat că noul aparat permite investigații detaliate, pentru depistarea eventualelor malformații ale fătului.

"Spitalul de Obstetrică Ginecologie Ploiești a primit un ecograf staționar de înaltă performanță, dedicat examinărilor de sănătate a femeilor atât în format 2D, 3 D, cât și 4 D. Aparatul oferă o calitate a imaginilor foarte bună, permițând depistarea precoce a unor eventuale malformații ale fătului. Echipamentul este conceput pentru examinări obstetrice-ginecologice, abdominale, vasculare, pediatrice, cardiologice, de cord fetal și musculoscheletale. Valoarea totală a investiției se ridică la suma de 1.088.999,94 lei. Echipamentul medical de ultimă generație va contribui la creşterea calităţii investigațiilor ginecologice, servicii de care vor beneficia atât pacientele din județul Prahova, cât și cele din județele limitrofe", au transmis reprezentanții CJ.

"O veste extraordinară înaintea Sărbătorilor de Iarnă a venit din partea Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Ploiești, unitate medicală aflată în administrarea Consiliului Județean. Viitoarele mămici care apelează la serviciile medicale ale specialiștilor maternității din Ploiești vor putea să beneficieze de unul dintre cele mai performante ecografe din țară și cel mai modern din sistemul public de sănătate al județului Prahova", a anunțat președintele CJ Bogdan Toader. Acesta a precizat că aparatul a fost achiziționat de spital cu fonduri de la Ministerul Sănătății (90%) și Consiliul Județean Prahova (10%).

Tot în această perioadă, mai multe spații din incinta Maternității Ploiești au fost modernizate, printre acestea aflându-se și patru noi rezerve de câte două paturi, cu baie proprie și televizor.

Joomla SEF URLs by Artio