Primăria Ploiești a publicat anunțul pentru atribuirea contractului în vederea efectuării studiului de fezabilitate aferent construirii unui nou bazin de înot, în apropierea Hipodromului Ploiești. Aceasta ar fi o primă etapă concretă în realizarea proiectului despre care se vorbește de mai multă vreme, dată fiind starea în care se află în prezent Bazinul Vega și situația juridică a acestuia, care împiedică efectuarea de investiții semnificative.

Proiectul municipalității vizează construirea, în apropierea Hipodromului Ploiești, a unui bazin de înot olimpic. Este vorba, de fapt, despre un adevărat complex în care ar urma să fie amenajate  bazin olimpic (50m X 25m), bazin didactic și de antrenament (25m X 12,5m), încăperi conexe, tribune și vestiare. Potrivit documentelor publicate de Primăria Ploiești, complexul va fi dotat, printre altele, și cu saună, ascensor, sală de fitness și sală de masaj.

Bugetul alocat pentru realizarea studiului de fezabilitate este de 29.412 de lei, fără TVA, iar ofertele pot fi depuse până pe 10 ianuarie. Cât despre costurile realizării unui asemenea obiectiv, discuțiile de până acum s-au referit la un proiect derulat prin Compania Națională de Investiții.

Construirea unui nou bazin de înot, la Ploiești, este o idee care a prins contur tot mai mult în ultimii doi ani, din cauza stării avansate de degradare a Bazinului Vega. Acesta a fost închis, la un moment dat, din cauza problemelor cu tavanul, sportivii fiind nevoiți să se antreneze, o perioadă, în bazine private. Cât despre investiții masive în vechiul bazin de înot, ele nu sunt posibile deoarece terenul de sub acesta nu este al Primăriei și are o situație juridică destul de complicată.

Foto ilustrație

Joomla SEF URLs by Artio