Conducerea Consiliului Judeţean Prahova a semnat astăzi, în prezenţa premierului şi mai multor miniştri, contractul cu noul operator care se va ocupa de staţiile pentru sortarea şi tratarea deşeurilor, obiective construite, din fonduri europene, în cadrul master-planului judeţean pentru managementul deşeurilor. Acesta este ultimul pas procedural pentru punerea în valoare a unei investiţii unice în România, cu ţinta de creştere a reciclării şi, implicit, reducere semnificativă a cantităţilor de deşeuri care vor ajunge pe viitor să fie depozitate în rampele clasice.

Investiţia, realizată în proporţie mare din fonduri europene nerambursabile, s-a ridicat la aproape 30 de milioane de euro, iar contractul pentru operarea staţiei de tratare mecano-biologică de la Ploieşti şi a staţiei de sortare din Boldeşti a fost semnat cu societatea Solid Waste Operation SRL, cu sediul în Bucureşti. Odată cu acest pas, toate deşeurile care nu se încadrează ca reciclabile, adică în special cele menajere şi vegetale, vor fi duse de către firmele de salubritate la noua staţie construită lângă fosta groapă de gunoi a Ploieştiului, unde vor trece printr-un proces elaborat de tratare, fiind transformate în compost sau în materie primă pentru alte industrii. Staţia va avea o capacitate de procesare a 150.000 de tone pe an şi este considerată o premieră în România.

La evenimentul de astăzi a luat parte şi premierul Viorica Dăncilă, alături de miniştrii de la Sănătate, Sorina Pintea, Finanţe, Eugen Teodorovici, Mediul de afaceri, Radu Oprea, şi Economie, Nicolae Bădălău. "Vreau să felicit preşedintele Consiliului Judeţean şi echipa de aici pentru implicare şi pentru că au înţeles că trebuie să ne adaptăm cerinţelor europene. Trebuie să mergem în direcţia cerută la nivel european pe mediu şi cred că aici s-a făcut un pas foarte important", a declarat, la final, Viorica Dăncilă.

Joomla SEF URLs by Artio