Un nou val de DISPONIBILIZĂRI la TCE Ploieşti

Written by Anca Visan Category: Administraţie Created: Monday, 09 October 2017 12:50

tce sediuConducerea Transport Călători Express, societate deţinută integral de administraţia locală din Ploieşti, anunţă că a renunţat, în ultimele luni, la câteva zeci de angajaţi. Confruntată cu reale probleme financiare, societatea urmează să mai renunţe, în acest an şi în 2018, la câţiva salariaţi, ţinta fiind să ajungă, anul viitor, la 900, cu aproximativ 10% mai puţini decât avea în această vară.

 

Directorul TCE Ploieşti, Alexandri Nicolae, a mai afirmat că speră ca schimbarea şefului Direcţiei Economice din Primăria Ploieşti să ducă la deblocarea unei plăţi de aproximativ 7,85 milioane de lei de la bugetul local, aprobată de forul legislativ al Ploieştiului, dar care fusese blocată de funcţionarii publici ai acestei structuri. Suma, odată ajunsă la TCE, va fi folosită pentru plata unei părţi din datoria către Serviciul Public Finanţe Locale, ceea ce ar permite semnarea unui acord de reeşalonare pentru restul sumei, care are o valoare totală de circa 15 milioane de lei.

"Nu pot să mai spun că mai există un termen limită, el e cam de îndată. Oricând SPFL-ul poate să dispună blocarea conturilor pentru recuperarea acestei datorii. Dacă, în urma schimbărilor care au avut loc în ultima perioadă la Primărie, situaţia TCE-ului va fi din nou abordată, banii se primesc în conturile TCE-ului, imediat noi vom proceda la realizarea protocolului de eşalonare cu SPFL-ul, suma pe care o primim de la Primărie fiind suficientă pentru a avea şi garanţii şi să realizăm acest protocol de eşalonare pe cinci ani de zile. Şi atunci situaţia de blocaj ar fi evitată", a explicat Alexandri Nicolae.

Managerul societăţii de transport public din Ploieşti a mai afirmat că, în acest moment, TCE mai are 970 de salariați, față de 1.026, câți erau în martie 2017. Astfel, anul acesta au plecat prin pensionare, demisie sau concediere 56 de angajați.

Directorul TCE Ploieşti a anunțat că până la finalul acestui an vor mai pleca 20 de persoane din societate. Practic, într-un an, societatea pierde 76 de angajați, iar directorul plănuiește ca până la finele anului viitor să aibă maximum 900 de salariați. Asta înseamnă că valul de concedieri va afecta încă 50 de oameni din cadrul TCE.  

 

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.