UNDE şi ÎN CÂT TIMP se va face noul Spital Municipal de Urgenţă Ploieşti

Written by Anca Visan Category: Administraţie Created: Monday, 19 June 2017 16:57

cabinet-medicalDupă finalizarea studiului de prefezabilitate, conducerea Primăriei Ploieşti pregăteşte elaborarea unui ghid, pe baza căruia urmează să fie făcut, în următoarele luni, studiul de fezabilitate privind noul spital municipal de urgenţă, care ar trebui, conform planurilor anunţate de primarul Adrian Dobre încă din campanie, să aducă sub acelaşi acoperiş, într-un cadru modern cu dotări medicale pe măsură, cele două unităţi aflate în subordinea administraţiei locale, respectiv Spitalul Municipal şi Spitalul de Pediatrie. Autorităţile estimează că

în 2017 se va încheia documentaţia tehnică, urmând ca din 2018 să înceapă lucrările de construcţie, aceeaşi estimare fiind că proiectul ar putea fi gata înainte de 2020.

 

Anunţul a fost făcut astăzi de Bogdan Nica, noul consilier personal al primarului Dobre, care a primit atribuţii să se ocupe cu prioritate de acest obiectiv de investiţii. Acesta a punctat că termenul de trei ani este unul "rezonabil", convenit alături de primar, dar care va putea fi respectat doar dacă va exista consens la nivelul factorilor politici din Prahova.

"Alături de primar, am stabilit cât se poate de clar că termenul rezonabil, în măsura în care toate forţele politice din judeţul Prahova concură la un deziderat al pacienţilor, al cetăţenilor, ar cam fi de trei ani de zile. Noi pornim de la nişte date reale, nişte date de patologie, nişte realităţi pe care le-am spus de sute de ori şi nu cred că mai este cazul să teoretizăm, cred că trebuie să ne apucăm de treabă", a declarat noul consilier personal al primarului, medicul Bogdan Nica, fost şef al Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, dar şi al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Acesta a mai precizat că studiul de prefezabilitate, deja elaborat, propune trei variante de aşezare, un teren la fosta unitate militară de pe strada Torcători, unul pe Găgeni, în spatele Judeţeanului, la fosta pepinieră, şi unul în cartierul Mihai Bravu, varianta de pe Găgeni părând să fie cea agreată de conducerea Primăriei, după o lungă perioadă în care s-a discutat exclusiv despre fosta unitate militară din zona de vest.

"În acest an suntem pe ultima sută de metri cu definitivarea documentelor. Mă refer la documentele privind certificarea finală a utilizării terenului. Domnul primar a vorbit de o idee de hub spitalicesc în zona de nord, unde este terenul Primăriei şi nu mai sunt probleme de schimbări sau de altă natură care ţineau de zona din Torcători. Este o variantă, sunt convins că vor fi şi altele evaluate de administraţia locală şi cred că vom alege cât mai repede cea mai bună soluţie pentru cetăţenii din Ploieşti. Mai departe, studiul de fezabilitate va indica, până la necesarul de instrumentar şi de paturi şi structura saloanelor, modul cum trebuie să arate proiectul. Rugămintea mea către toate forţele politice este să existe consens. Am spus când am venit pe acest post că nu mă interesează să fac politică. Am discutat cu mulţi cunoscuţi care fac parte din alte partide şi, până acum, discuţiile sunt încurajatoare, toată lumea, indiferent de culoarea politică, doreşte să se facă acest spital. Când ne îmbolnăvim, nu contează culoarea politică, suntem oameni şi trebuie să ne vindecăm şi cred că pe acest subiect trebuie să existe o înţelegere astfel încât acest proiect să fie dus la bun sfârşit. Nu e o glumă asistenţa medicală şi nu stăm bine la acest capitol", a mai afirmat Bogdan Nica.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.