Reunită miercuri, comisia de patrimoniu din Consiliul Local Ploieşti a analizat situaţia vânzătorilor de cărţi şi flori de la tarabele din Piaţa Nichită Stănescu, propunând ca aceştia să fie mutaţi în vecinătatea Palatului Culturii. Măsura vine în contextul în care autorităţile vor să amenajeze în locul tarabelor actuale o zonă cu terase în aer liber, având deja o licitaţie în derulare.

 

Şedinţa comisiei de patrimoniu, la care a participat cel puţin o reprezentantă a comercianţilor, a fost una încinsă, cu multe discuţii în contradictoriu privind spaţiile oferite de administraţia locală şi obligaţiile pe care le vor avea buchiniştii şi vânzătorii de flori. Consilierii locali din această comisie le-au propus să se mute în Parcul Toma Socolescu, aproape de Halele Centrale şi de Palatul Culturii, asigurându-i că şi aceasta este o zonă cu vad comercial, poate chiar mai bun decât cel actual, şi promiţându-le că vor reanaliza situaţia lor în următoarele luni, dacă se va ajunge la concluzia că le scad vânzările.

Buchiniştii sunt mutaţi pentru a lăsa loc unor terase de alimentaţie publică. De altfel, autorităţile au anunţat recent lansarea unei licitaţii pentru selecţia firmelor care vor deschide aici cafenele sau cofetării, deschiderea ofertelor fiind programată pe 13 noiembrie. Mai multe detalii găsiţi AICI!

"Sunt discuţii pentru a crea un spaţiu pietonal care să deservească ploieştenii, cu o cafenea, o cofetărie, o gelaterie, pentru a simţi că este într-adevăr o piaţă centrală. Se caută soluţii pentru relocarea tarabelor de cărţi şi flori, pentru a nu întrerupe activitatea comercianţilor de aici, dar li s-a cerut să îşi modernizeze spaţiile de vânzare", a declarat, miercuri, viceprimarul Cristian Ganea.

Joomla SEF URLs by Artio