În contextul scandalului generat săptămâna trecută odată cu majorarea tarifului pe gigacalorie şi având în vedere că actualul contract expiră în aprilie 2019, actualul operator al sistemului de termoficare din Ploieşti anunţă că aşteaptă autorităţile locale şi judeţene la negocieri. Veolia Energie a transmis luni o adresă oficială către Consiliul Judeţean, în care îşi manifestă deschiderea pentru discuţii, dar porneşte de la un calcul de 404 lei pe gigacalorie, mult peste cel din prezent, chiar şi după majorarea de săptămâna trecută.

Conducerea operatorului de termoficare a transmis luni o adresă oficială, prin care reprezentanţii Veolia Energie îşi manifestă disponibilitatea de a demara discuţii privind gestionarea sistemului, în condiţiile asigurării stabilităţii financiare a serviciului, la un tarif propus de 340 de lei fără TVA, care ajunge, cu tot cu această taxă, la valoarea de puţin peste 404 lei pe gigacalorie.

Citiţi şi: 

Apelul vine în condiţiile în care contractul expiră în primăvară, iar autorităţile n-au luat nicio decizie cu privire la ce se va întâmpla din mai încolo. În timp ce primarul Ploieştiului propunea înfiinţarea unui operator propriu, alături de Consiliul Judeţean, care deţine reţeaua primară, preşedintele CJ Prahova a anunţat astăzi că nu vrea să audă de o asociere, argumentând că instituţiile nu ar şti cum să gestioneze sistemul şi probabil ar ajunge la un preţ mai mare decât cel din prezent, dar adăugând şi că situaţiile financiare de la TCE, SGU şi Hale şi Pieţe, celalalte societăţi ale administraţiei ploieştene, nu prezintă încredere. De joi, când au avut loc discuţii aprinse în Consiliul Local Ploieşti pe tema termoficării, taberele nu par să ajungă la un numitor comun, iar ultimele zile au fost marcate de o continuare a "războiului" dintre PSD şi PNL pe reţelele de socializare şi în conferinţe de presă.

Joomla SEF URLs by Artio