Autorităţile ploieştene - alea care nu mai au bani pentru iluminat public, transport, curăţenie sau spaţii verzi şi care se plângeau că revoluţia fiscală le-a tăiat din cotele defalcate pe care le aşteptau la buget - tocmai au aprobat un proiect de aproape 100.000 de euro pentru o budă în centrul oraşului. De parc-ar mai conta, mai trebuie să precizăm că vorbim despre o estimare de costuri nu pentru realizarea de la zero, ci numai pentru repararea uneia deja existente!

Proiectul a fost aprobat miercuri în Consiliul Local Ploieşti şi vizează repararea WC-ului public din faţa Halelor Centrale. Celebra toaletă situată în subteran, sub coloanele din parcul Toma Socolescu, are o suprafaţă de aproape 130 de metri pătraţi, iar de câţiva ani e închisă. Studiul de fezabilitate comandat de autorităţi a constatat că aici sunt probleme cu infiltraţiile, ventilaţia nu se face adecvat, iar instalaţia electrică şi cea sanitară sunt defecte. În plus, va fi nevoie şi de unele intervenţii pentru consolidare, aşa că, per total, devizul general se ridică la - ţineţi-vă bine!!! - 432.000 de lei.

Proiectul a fost votat de aleşii municipali, după ce reprezentanţii PNL au avut o încercare timidă de a spune că aceste costuri estimate sunt exagerate. S-au lăsat în cele din urmă convinşi, deloc greu, că investiţia e necesară, cumva consilierii social-democraţi, care par să fi susţinut proiectul de hotărâre de la început, încercând să argumenteze că liberalii au fost cei care au exagerat, când au rotunjit de la 432 de mii de lei şi până la 466, echivalentul a 100.000 de euro. Dacă ne gândim, totuşi, că 432.000 de lei ar ajunge cam pentru canalizarea a două străzi, asta ca să rămânem în domeniul lucrărilor în subteran la reţele neplăcut mirositoare, parcă această estimare pentru o budă arată nu numai deplasată, ci de-a dreptul grosolană.

Joomla SEF URLs by Artio