Zi decisivă pentru SGU. Primarul Dobre cere conducerii să trateze cu seriozitate situaţia financiară

Written by Anca Visan Category: Administraţie Created: Friday, 06 October 2017 14:00

sgu ploiestiServicii de Gospodărire Urbană Ploieşti, societatea deţinută de administraţia locală, are conturile blocate de către ANAF, pentru o datorie de 2,7 milioane de lei, iar angajaţii au acumulat aproape o lună de întârziere la plata salariilor. În acest timp, primarul Adrian Dobre reclamă că problema putea fi evitată sau măcar soluţionată mai repede, dacă reprezentanţii conducerii ar fi tratat-o cu responsabilitate. Într-o conferinţă susţinută azi, edilul a declarat că au existat discuţii cu ANAF pentru eşalonare, iar luni e zi decisivă, cei de la SGu fiind nevoiţi să depună o nouă listă cu bunuri drept garanţie, după ce prima a fost făcută în bătaie de joc.

Adrian Dobre, primarul Ploieştiului, a explicat că, pentru a obţine eşalonarea pe mai mulţi ani a datoriei, SGU trebuie să depună anumite garanţii, însă prima listă cu bunuri propusă a fost respinsă de ANAF, ea conţinând, spune edilul, inclusiv clopotniţa din cimitir sau garduri. "Mai aveau să treacă şi masa pe care se pune coşciugul", a comentat, ironic, Adrian Dobre, care a afirmat că reprezentanţii societăţii trebuie să depună luni o nouă listă. Primarul a refuzat să comenteze ce s-ar putea întâmpla dacă SGU şi ANAF nu ajung la un acord, spunând doar că speră ca actuala conducere să trateze cu responsabilitate situaţia.

"Îmi doresc ca în primul rând conducerea să fie foarte serioasă şi responsabilă şi să încerce să nu ducă în derizoriu anumite lucruri. Am avut numeroase discuţii cu reprezentanţii ANAF în vederea identificării unei soluţii. Din păcate, Primăria fiind terţ poprit, nu poate decât să transmită banii în Trezorerie. Totuşi, am identificat alături de cei de la ANAF câteva soluţii, inclusiv varianta de reeşalonare a acestei datorii, care ar fi permis deblocarea situaţiei de mai mult timp, dar lipsa de seriozitate a conducerii duce la întârziere. Se va putea realiza plata salariilor săptămâna viitoare numai dacă această conducere este serioasă, iar când depune o listă de bunuri drept gaj pentru a putea obţine eşalonarea, a debloca situaţia şi a plăti salariile, să nu ne trezim cu bunuri de genul clopotniţă, gard sau alte minuni de genul acesta, care reprezintă o bătaie de joc şi la adresa societăţii, şi a Primăriei şi a ANAF-ului", a declarat, vineri, Adrian Dobre.

Protest la cimitire

Din cauza întârzierii salariilor, muncitorii de la cimitire au declanşat, astăzi, un protest spontan, iniţial blocând accesul şi apoi anunţând că nu mai fac nicio înhumare. "Sper ca, după discuţia de astăzi, conducerea să informeze angajaţii cu privire la posibilitatea deblocării situaţiei şi să înceteze protestul. Este foarte neplăcut pentru familiile care au un necaz să se confrunte cu această situaţie", a mai precizat Adrian Dobre.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.