teatrul toma caragiuÎn acest weekend, echipa teatrului din Ploiești bate gongul, pentru prima dată, în stagiunea 2018 - 2019. Deschiderea oficială va fi marcată printr-o premieră care se va juca nu în sala de spectacol, ci... la Parcul Bucov. Alte două spectacole vor fi jucate în premieră, pe scena din Ploiești, până la sfârșitul lunii septembrie, iar următoarea perioadă anunță, de asemenea, numeroase noutăți care promit să-i încânte pe iubitorii artei dramatice.

 

Primul spectacol jucat în cadrul stagiunii 2018 - 2019 va fi "Prostia Omenească", una dintre premierele secției pentru Copii și Tineret "Imaginario", condusă de actorul și scenograful Mihai Androne. O reprezentație este programată pentru vineri seară, de la ora 19.00, la Parcul Bucov, în cadrul evenimentului "Noaptea la Zoo". Secția acestuia va aduce, însă, tot pentru prima dată, în fața publicului din municipiu, și un spectacol gândit special pentru tineri, o adaptare a unui regizor promițător, Vlad Trifaș, a uneia dintre cele mai cunoscute piese scrise Shakespeare. "Doi tineri din Verona" are premiera pe 19 septembrie, de la ora 18.30, la sala Teatrului de Animație "Imaginario".

Până în vara anului viitor, aceeași secție va mai introduce în program spectacolele "Tohu-bohu", "Flautul fermecat" și "Poveste de adormit între gradul III și IV", acesta din urmă fiind un proiect care acâștigat finanțarea Administrației Fondului Cultural Național, al treilea ca punctaj din cele aproximativ 100 depuse la nivel național, inclusiv de numeroase companii private.

A treia premieră a acestei luni este anunțată pentru 28 septembrie. Este vorba despre spectacolul "Cuscrii din Tirana", o comedie grecească modernă pusă în scenă la secția Dramă.

Aceeași secție va deschide, pe 5 noiembrie, tot cu un spectacol în premieră, și ediția din acest an a Festivalului de Teatru "Toma Caragiu". "Piatra din casă", în regia lui Alexandru Dabija, marchează continuarea colaborării apreciatului regizor cu teatrul din Ploiești, indicând totodată și ștacheta înaltă pe care o va menține, și anul acesta, deja celebrul festival la care și-au anunțat participarea inclusiv trupe din Republica Moldova, Franța și Spania.

"Iulius Cezar" și "Căsătoria" (N. Gogol) completează lista premierelor promise de Secția Dramă pentru stagiunea 2018 -2019.

Nici Teatrul de Revistă "Majestic" nu se lasă mai prejos și anunță, pentru următoarea perioadă, premiera piesei "Ministrul", În regia lui Radu Gabriel, dar și un concert Nico, la care îndrăgita solistă va avea invitați de marcă.

Mai trebuie spus și că deschiderea stagiunii la "Majestic" va fi marcată cu spectacolul "Zaraza" și se va juca cu casa închisă, biletele fiind epuizate deja pentru reprezentația de duminică, 16 septembrie. De altfel, reprezentanții teatrului ploieștean mărturisesc că, pentru spectacolul care a avut premiera în ianuarie 2018 și a fost suspendat, o perioadă, din cauza unei accidentări a actorului George Frîncu, șeful secției Revistă, la agenția de bilete s-au creat liste lungi de așteptare, pe care s-au înscris cei care au vrut să vadă cât mai repede fascinanta poveste a Zarazei, în viziunea artiștilor de la teatrul din Ploiești.

Joomla SEF URLs by Artio