Intrare gratuită, de Ziua Internațională a Muzeelor, la mai multe evenimente special organizate în județul Prahova. Programul complet

Category: APH Cultural Created: Wednesday, 17 May 2017 09:31

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova organizează joi, prin secțiile sale, o serie de evenimente, în parteneriat cu alte instituții din județ, pentru marcarea cele de-a 40-a ediții a acestei sărbători dedicate instituțiilor de cultură.

În acest an, programul cultural are ca temă "Muzeele și istoriile contestate" și încearcă să atragă atenția publicului asupra rolului pe care îl joacă muzeele în societatea contemporană.
Vizitatorii vor avea acces, gratuit, joi, pe 18 mai, la evenimentele organizate de muzeul ploieștean și secțiile sale din județ:

 


Muzeul "Casă de Târgoveț din Sec. XVIII-XIX" Ploiești - 18 mai 2017, ora 09.30 // Expoziție de desene: "Muzee din România"
Colaboratori/ Participanți: Grădinița "Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil" Ploiești


Muzeul Memorial "Nichita Stănescu" Ploiești - 18 mai 2017, ora 10.00 // Expoziție temporară: "Frumos ca umbra unei idei" — fotografii
Colaboratori/ Participanți: Școala Gimnazială "Radu Stanian" Ploiești


Muzeul Ceasului "Nicolae Simache" Ploiești - 18 mai 2017, ora 10.00 — 11.00 // Matineu muzeal: "La route de la mesure du Temps — muzee celebre La Chaux de Fonds, Chateau des Monts, Besancon"
Colaboratori/ Participanți: Școala Gimnazială "Ioan Alexandru Bassarabescu" Ploiești


Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova (Biroul Istorie) - 18 mai 2017, ora 11.00 // Expoziție temporară "Fumuri de altădată..."


Muzeul "Ion Luca Caragiale" Ploiești - 18 mai 2017, ora 11.00 // Matineu Muzeal: "Al matale, Caragiale..."
Colaboratori/ Participanți: Spectacol susținut de trupele de teatru premiate la Concursul "Caragiale, contemporanul nostru"


Muzeul Memorial "Paul Constantinescu" Ploiești - 18 mai 2017, ora 16.30 // Recital vocal-instrumental: "Voci de primăvară"
Colaboratori/ Participanți: studenți ai clasei de operă — prof.Univ. Dr. Silvia Voinea de la UNMB

Muzeul "Conacul Pană Filipescu" Filipeștii de Târg - 18 mai 2017, ora 11.00 // Expoziție temporară: "Replici contemporane ale unor simboluri patrimoniale românești"
Colaboratori/ Participanți: Liceul Teoretic "Aurel Vlaicu" Breaza, Școala Gimnazială Filipeștii de Târg

Muzeul Memorial "Cezar Petrescu" Bușteni - 18 mai 2017, ora 11.00 // Matineu muzeal: "În casa lui Cezar Petrescu"
Colaboratori/ Participanți: Grădinița "Fram Ursul Polar" Bușteni


Muzeul Memorial "Nicolae Iorga" Vălenii de Munte - 18 mai 2017, ora 11.00 // Proiecție film: "Muzeele Prahovene"
Colaboratori/ Participanți: Colegiul Național "Nicolae Iorga" Vălenii de Munte, Clubul Pensionarilor din Vălenii de Munte


Muzeul Memorial "Constantin și Ion Stere" Bucov - 18 mai 2017, ora 11.00 // Expoziție temporară: "Familia regală în fotografii"
Colaboratori/ Participanți: Școala Gimnazială, Constantin Stere" Bucov


Muzeul "Casa Domnească" Brebu - 18 mai 2017, ora 12.00 — 13.00 // Matineu muzeal: "Conace și castele de pe Valea Prahovei"


Cu prilejul Zilei Internaționale a Muzeelor, instituții de cultură din Prahova se alătură, sâmbătă, pe 20 mai, și programului cultural european Noaptea Muzeelor (VEZI DETALII). Acestea își vor deschide porțile pentru vizitatori, pentru care accesul va fi gratuit până spre miezul nopții sau chiar mai târziu.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.